Medewerker Yarden wordt franchisenemer

Datum: augustus 21, 2013

Vanaf 1 september 2013 is Birgit Boer geen uitvaartverzorger meer bij Yarden, maar gaat ze verder als franchisenemer in het gebied Zutphen, Voorst en Brummen. Vanaf dat moment gaat zij werken onder de naam Yarden & Lucía Uitvaartzorg Zutphen e.o. “Ik ben erg blij dat Yarden mij deze kans heeft geboden”, zegt Birgit. “Toen ik hoorde dat het gebied rondom Zutphen franchisegebied zou worden, ben ik boos naar mijn manager gestapt. Ik begreep niet waarom juist dit gebied, wat mijn werkgebied was als uitvaartverzorger, nu franchisegebied moest worden. Toen de manager mij uit had laten razen, zei hij ”we hadden eigenlijk de hoop dat jij hier franchisenemer zou willen worden”. “Ik keek hem verbaasd aan, maar werd gelijk enthousiast bij de gedachte. Na een paar (ook pittige) gesprekken heb ik dan ook vol trots de franchiseovereenkomst getekend”.Birgit Boer nieuwe franchisenemer bij Yarden in regio Zutphen, Voorst en Brummen

Birgit is al meer dan 15 jaar werkzaam in de uitvaartbranche in verschillende functies en bij verschillende uitvaartondernemingen. Daarvoor werkte Birgit in de horeca, maar dat bracht haar niet wat ze wilde. “Ik verlangde naar meer diepgang en langer contact met klanten. Het werken in de uitvaartbranche is afwisselend, je hebt contact in alle lagen van de bevolking en is op veel meer vlakken servicegericht, dan ik heb ervaren in de horeca. Voor mij is elke uitvaart weer een nieuwe uitdaging, omdat ik zeker niet volgens een standaard procedure werk. Ik heb bijvoorbeeld ook geen voorbeeldteksten voor rouwbrieven bij me, maar stel iedere keer, samen met de nabestaanden, een persoonlijke tekst op”.

Yarden Franchise is erg blij met de komst van Birgit. “We kennen Birgit als een enthousiaste en zeer dienstverlenende uitvaartverzorger”, zegt Ben Buitelaar, manager Yarden Franchise. “Kwaliteit staat bij haar hoog in het vaandel. Het is prettig dat we iemand binnen de club hebben die ook bekend is met een stuk geschiedenis van Yarden”.

Ondanks haar ruime ervaring als uitvaartverzorger vindt Birgit de overstap naar zelfstandig ondernemer erg spannend. “Het was voor mij logisch dat als ik voor mezelf zou beginnen, ik dit als franchisenemer wilde doen bij de club waarvoor ik al zoveel jaren met plezier werk. En ik ben blij dat ik straks zelf nog meer invulling kan geven aan een uitvaart en mogelijk meer tijd kan besteden aan nabestaanden. Toch blijft het spannend of ik mijn uiteindelijke droom ga verwezenlijken. Want uiteindelijk wil ik een kleinschalig bedrijf hebben dat, samen met een mooie huiselijke opbaarlocatie, bekend staat om haar kwaliteit. Dit moet mijn kindje worden, waarvan ik hoop dat het in de komende jaren gestaag gaat groeien”.

Yarden & Lucía Uitvaartzorg Zutphen e.o. start vanaf 1 september 2013 in de gemeenten Zutphen, Voorst en Brummen.

Over Yarden

Yarden is een jonge uitvaartorganisatie, die uitvaartverzorging, verzekeringen en voorlichting aanbiedt. Yarden telt bijna 1 miljoen leden. De ambitie van Yarden is helder, dé uitvaartorganisatie van Nederland zijn. Maximale persoonlijke aandacht voor iedere afzonderlijke klant en elke individuele wens is daarbij het vaste uitgangspunt. Niet voor niets is het motto van Yarden ‘Iedere uitvaart uniek’. Door uitvaartwensen centraal te stellen wil Yarden dat mensen zich bewust worden van hun wensen – en dat ze deze gaan vastleggen. Yarden begrijpt dat. Immers hierdoor kan een uitvaart worden uitgevoerd zoals de klant dat wil. Niet alleen voor zichzelf maar ook voor hun nabestaanden. Yarden weet uit ervaring dat een uitvaart een unieke en bij de overledene passende gebeurtenis dient te zijn zodat dit een positieve bijdrage levert aan de rouwverwerking.

Yarden Franchise is een snel groeiende full-service organisatie voor zelfstandige ondernemers en onderdeel van Yarden Uitvaartzorg. Yarden Franchise zal de komende jaren groeien naar 31 franchisenemers – voor een compleet landelijke dekking. 

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.