McDonalds opent 1500 nieuwe restaurants

Datum: januari 23, 2013

De Amerikaanse fastfoodketen McDonald’s gaat dit jaar 1500 tot 1600 nieuwe restaurants openen en trekt daarvoor 3,2 miljard dollar (2,4 miljard euro) uit, meldt SnackKoerier. Naast de opening van nieuwe zaken neemt McDonald’s ook meer dan 1600 vestigingen onder handen voor modernisering. McDonald’s maakte de plannen gisteren bekend bij de publicatie van de jaarcijfers. “We denken dat nu een goed moment is om in ons restaurantbestand te investeren”, zei topman Don Thompson. McDonald’s zag in het afgelopen jaar de verkopen in restaurants die minstens een jaar geopend zijn wereldwijd met 3,1% stijgen. In alle regio’s werd groei behaald, met de Verenigde Staten als koploper met een omzetstijging van 3,3%. In Europa steeg de vergelijkbare verkoop met 2,4%. Het bedrijf heeft ruim 34.000 vestigingen in 119 landen. De totale omzet over 2012 bedroeg 27,6 miljard dollar, ruim een half miljard meer dan een jaar eerder. De nettowinst bleef vrijwel gelijk op bijna 5,5 miljard dollar.

Bron: FranchisePlus.nl
Link: http://franchiseplus.nl/nieuws/McDonalds-opent-1500-nieuwe-restaurants.html

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWSGratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.