MBE Worldwide neemt AlphaGraphics over

Datum: november 21, 2017

Mail Boxes Etc. (MBE Worldwide), één van de grootste onafhankelijke retail- en distributienetwerken voor logistieke, print- en communicatiediensten ter wereld met 2.300 locaties wereldwijd, heeft AlphaGraphics Inc. overgenomen die bekend staan om hun eigen print-, marketing en communicatie retail systeem.

Na deze acquisitie omvat het netwerk van Mail Boxes Etc. nu meer dan 2.600 zakelijke servicecentra. De Verenigde Staten telt circa 500 servicecentra, in de overige 40 landen zijn er nog zo’n 2.100  servicecentra. Naar verwachting omvat Mail Boxes Etc. een omzet van ongeveer 800 miljoen euro in 2017.

Mail Boxes Etc. is gespecialiseerd in externe logistiek, gericht op scheepvaart, micro en aanverwante logistieke retail diensten. AlphaGraphics concentreert zich op het aanbieden van grafische ontwerp-, print-, marketing- en communicatiediensten. Beide bedrijven bedienen voornamelijk bedrijven (kleine en middelgrote ondernemingen) en particuliere consumenten

Strategische keuze

“De overname van AlphaGraphics is een uitstekende strategische keuze voor Mail Boxes Etc. vanwege het door de ondernemer gestuurde, klantgerichte bedrijfsmodel, dat een aanvulling vormt op onze MBE-activiteiten en -cultuur. Bovendien heeft AlphaGraphics een reputatie opgebouwd op het gebied van technologische en serviceprestaties in de zeer competitieve print-, marketing- en communicatie-industrie in de Verenigde Staten “, aldus Paolo Fiorelli, Chairman & CEO MBE. “We zijn verheugd om AlphaGraphics te verwelkomen in de MBE-familie en samen te werken om hoogwaardige oplossingen te bieden voor onze kleine zakelijke klanten en consumenten over de hele wereld.”


Masterfranchise Benelux

Mail Boxes Etc. is voornemens om met tussenkomst van een Master-franchisenemer in de Benelux binnen vijf jaar circa 80 tot 120 vestigingen te openen. De Master-franchisenemer verkrijgt hiermee de exclusieve rechten voor exploitatie in de Benelux. De rechten kunnen zowel door een individueel persoon als door een bedrijf worden verkregen.

Interesse? Klik hier of neem contact op met Jan-Piet Broersma

 

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWSGratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.