Lichttherapie bij Bagels & Beans bij aanvang wintertijd

Datum: oktober 30, 2012

Vanaf 28 oktober, met het ingaan van de wintertijd, kunnen bezoekers van Bagels & Beans tijdens het nuttigen van koffie of een bagel een kwartiertje gratis lichttherapie krijgen. Het licht is afkomstig van de Luminette, een speciale lichttherapiebril die recent in Nederland is geïntroduceerd. Het licht dat via een speciaal holografisch vizier aan de ogen wordt afgegeven, zorgt ervoor dat je met een goed humeur en vol nieuwe energie je (werk)dag ervaart. Bagels & Beans is met 51 filialen de eerste koffieketen wereldwijd die deze service in de donkere wintermaanden aanbiedt, in samenwerking met lichttherapiespecialist Goodlite, de Nederlandse distributeur van de Luminette.

Iedereen heeft baat bij lichttherapie volgens René van Klaveren van Goodlite. Licht stuurt talrijke lichaamsprocessen waaronder het slaap-waakritme, stemming en energiehuishouding. In de winter maakt het lichaam meer slaaphormoon aan, waardoor met name avondmensen moeite hebben met opstaan, moeilijk op gang komen, een grotere behoefte aan slaap hebben en ondanks voldoende uren slaap toch niet uitgerust wakker worden. Bij lichttherapie wordt de aanmaak van het slaaphormoon direct gestopt en wordt de aanmaak van lichaamsstoffen die je juist overdag nodig hebt om goed te kunnen functioneren gestimuleerd. “Lichttherapie bij Bagels & Beans is dan ook niet bedoeld als vervanging van een medische behandeling, maar is vooral bedoeld als een prettige ‘verlichting’ van de winterdip en extra energie.”

“In landen als Noorwegen en Zweden is het al heel normaal dat lichttherapie wordt aangeboden in openbare gelegenheden om het tekort aan daglicht in de donkere wintermaanden aan te vullen,” aldus Ronald Bakker, oprichter van Bagels & Beans. “Afgelopen januari en februari hebben we in een pilotproject geconstateerd dat lichttherapie door onze klanten zeer wordt gewaardeerd. We zijn zeer verheugd dat we in al onze vestigingen deze persoonlijke service opnieuw kunnen bieden. Blije, opgewekte en energieke mensen, dat is ons doel!’’

Bron: Persbericht Bagels & Beans

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.