Lichte stijging omzet Primera

Datum: juli 10, 2012

Tabak- en gemakformule Primera heeft haar omzet in het eerste halfjaar met 0,2 procent zien stijgen. De keten wist dalende loterijomzetten te compenseren met een sterke omzetontwikkeling tijdens Moeder- en Vaderdag. De totaalgroep loterijen had te maken met een omzetdaling van elf procent, mede door de hoge jackpotstanden.

Het assortiment cadeaukaarten liet een stijging van 66 procent zien ten opzichte van de eerste zes maanden van 2011. Bij het assortiment boeken werd een daling van acht procent geboekt. De verkoop van kantoorartikelen steeg met één procent, terwijl de tabaksomzet met twee procent toenam. Ook de verkoop van tijdschriften en wenskaarten liet een groei van één procent zien. Bij tijdschriften komt dit vooral door speciale uitgaven rondom het Europees Kampioenschap voetbal.

Bron: Denationalefranchisegids.nl
Link: http://www.denationalefranchisegids.nl/firstfranchise/Dinsdag_10_juli_2012.htm#primera_franchise

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.