Licht op groen Ahold en Coop

Datum: juli 31, 2012

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) heeft het licht op groen gezet voor Ahold en Coop omtrent de overname van 136 winkels van Jumbo. Ahold en Coop  krijgen door deze autorisatie de beschikking over respectievelijk 82 en 54 winkels van Supermarktformule Jumbo. De achttien winkels die deze keten moet afstoten om C1000 over te kunnen nemen, maken onderdeel uit van het overnamepakket.

De Coop-vestiging in Schoonebeek moet hierdoor wel verkocht worden aan een concurrent om een Jumbo over te mogen nemen. NMa ziet verder op zowel lokaal als landelijk niveau geen concurrentieproblemen ontstaan bij beide overnames. Dit komt enerzijds omdat de marktaandelen van Ahold en Coop nauwelijks toenemen en anderzijds door de activiteit van stevige concurrenten.

Bron: Denationalefranchisegids.nl
Link: http://www.denationalefranchisegids.nl/firstfranchise/Dinsdag_31_juli_2012.htm#ahold_franchise

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWSGratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.