KvK doet beroep op vastgoed, gemeente en ondernemers

Datum: november 14, 2012

De omzet van de detailhandel in de non-foodsector daalt in 2012 met 3,2% en in 2013 met nog eens 2%. Die voorspelling bracht ING Economisch Bureau onlangs naar buiten. De winkelleegstand in Nederland neemt nog steeds toe. Leegstaande panden verminderen de aantrekkelijkheid van een winkelgebied en hebben een negatief effect op de sociale veiligheid op straat en de leefbaarheid van wijken. Zo schaadt leegstand ondernemer, bewoner, vastgoedeigenaar en gemeente. Daarom presenteerde de Kamer van Koophandel onlangs de publicatie ‘Winkelleegstand praktisch oplossen’. De Kamer van Koophandel heeft in deze brochure praktijkvoorbeelden gebundeld. De oplossingsrichtingen zijn ingedeeld in 3 tactieken: leegstand voorkomen, inzet van tijdelijke oplossingen en confrontatie met leegstand aangaan. Meetbare resultaten laten zien wat deze tactieken opleveren: hoeveel winkels gevuld werden, hoeveel panden opgeknapt en hoeveel nieuwe ondernemers aangetrokken. Overheden, vastgoedeigenaren en ondernemers kunnen hier samen mee aan de slag. De oorzaken van winkelleegstand zijn bekend: onder andere een dalend consumentenvertrouwen, verandering in de bevolkingsopbouw en internetwinkelen spelen een belangrijke rol in een dalende omzet en groeiende leegstand.

Bron: Franchiseplus.nl
Link: http://franchiseplus.nl/nieuws/KvK-doet-beroep-op-vastgoed-gemeente-en-ondernemers.html

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWSGratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.