Kort geding franchisenemer tegen City Box

Datum: oktober 16, 2012

Franchisenemer Bas Poel van City Box in Drachten spant een kort geding aan tegen City Box Nederland, aldus Omroep Friesland. Poel gebruikt met zijn bedrijf Drachten Storage Holding de formule van City Box.

City Box wil af van het contract met Poel dat tot en met 2015 loopt. Volgens Poel kan dat contract met zijn 3000 vierkante meter grote bedrijf met bijna 150 klanten niet zo maar eenzijdig opgezegd worden. De claim van City Box dat de vestiging in Drachten niet aan de eisen voldoet, deugt volgens Poel niet. Een lijst met 53 actiepunten heeft hij inmiddels kunnen weerleggen en er zou absoluut geen sprake zijn van veiligheids- of brandveiligheidsproblemen.

Poel zegt dat City Box zijn klanten door een verhuisbedrijf heeft laten benaderen om een datum af te spreken om hun goederen naar een andere vestiging te verhuizen. City Box zou van de langjarige franchise verplichting af willen om City Box Nederland te kunnen verkopen.

Bron: Denationalefranchisegids.nl
Link: http://www.denationalefranchisegids.nl/firstfranchise/Dinsdag_16_oktober_2012.htm#cityboxfranchise

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWSGratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.