Je eigen koffiezaak beginnen onder de vlag van een succesvolle espressobar formule?

Datum: juni 9, 2013

Doppio Espresso is een snel groeiende espressobar formule met een focus op kwalitatief hoogwaardige koffie en persoonlijke service. De ondernemers achter de formule zijn jong, dynamisch en trendy. Ze zijn gedreven, ambitieus en streven altijd naar meer, naar net dat stapje extra. De afgelopen jaren is de formule gegroeid naar 20 vestigingen in Nederland. Naast een uitgebreid koffie assortiment, waarbij de koffiefanaat zijn hart kan ophalen, kunnen gasten ook terecht voor iets lekkers bij de koffie, verse rijk belegde broodjes, exclusieve theeën en vitaminerijke sappen.

Doppio Espresso opende in 2007 haar deuren in Groningen. De vestigingen zijn groots opgezet met als doel de gasten een onvergetelijke ervaring mee te geven met koffie, thee en de ambiance daaromheen; kortom genieten. Zoals het bij een echte formule betaamt, is alles steeds uitgebreid getest en wordt er voor de introductie van nieuwe producten altijd eerst proefgedraaid.

Hier is een uitgekristalliseerd concept uitgerold, dat zich in oktober 2008 vertaalde in de winst in de AD Nationale Koffietest.

Sinds de opening hebben steeds meer mensen kennis gemaakt met Doppio Espresso; inmiddels is Doppio Espresso een gevestigde naam geworden. De gasten komen voor kwaliteit, rust en goede pure producten. De inrichting van Doppio Espresso kenmerkt zich door drie basiselementen: hoogglans wit, RVS en wengé hout. Daarnaast wordt in alle vestigingen gewerkt met de contrastkleur oranje. Mede door de ruime opzet en de gebruikte materialen geeft dit een warme, moderne uitstraling. De combinatie van de juiste materialen en de ruime opzet kenmerken een echte Doppio Espresso vestiging.

Vanaf het begin is het de ambitie om de Doppio Espresso kwaliteit in heel Nederland bereikbaar te maken. Goede partners zijn hierin essentieel. Bij Doppio Espresso geloven ze sterk in de kwaliteiten van andere ondernemers met als uitgangspunt elkaar te versterken. Om de kwaliteit van de keten hoog te houden en te verbeteren, kiest Doppio Espresso ervoor om te groeien door middel van franchising.

De franchisenemer is als zelfstandig ondernemer verantwoordelijk voor de resultaten van zijn eigen vestiging. Dit houdt in dat de kwaliteit van de producten, de kwaliteit van de service, administratie, personeelskosten, bestellingen e.d. door de franchisenemers gemanaged moeten worden. Het verschil tussen een matige en zeer goede vestiging zit hem in de toewijding en kwaliteiten van de franchisenemer. Hoe hoger de kwaliteit van de service en de producten, des te beter de vestiging presteert.

Wat maakt een ondernemer nu een Doppio Espresso franchisenemer? Passie voor kwaliteit! Doppio Espresso richt zich op een niche waar kwaliteit de concurrerende factor is. Dit betekent dat franchisenemers de passie voor het afleveren van een topproduct moeten delen. Betrokkenheid bij het product en net dat extra stapje zetten om gasten tevreden te stellen en kwaliteit te kunnen leveren, zijn essentieel.   

Wat heeft Doppio Espresso te bieden:

  • Onderzoek naar de markt in de vestigingsplaats.
  • Begeleiding bij onderhandelingen i.v.m. huur of aankoop van een pand (en in de regel treedt Doppio Espresso op als hoofdhuurder).
  • Training van toekomstig personeel in een reeds bestaande vestiging.
  • Schaalvoordelen die behaald worden door gezamenlijk in te kopen en te distribueren.
  • Een sterk merk met een efficiënt concept.
  • Ondersteuning op het gebied van inkoop, productontwikkeling, marketing, automatisering, trainingen, bedrijfsbegeleiding en distributie.
  • Barista cursussen voor ondernemers en personeel
  • Doppio Espresso neemt al met al enorm veel kopzorgen en werk uit handen van franchisenemers.

 

Profiel franchisenemer:

Passie voor kwaliteit! Maar er is meer voor nodig om harten te veroveren en gasten mee te nemen in een unieke smaak- en servicebeleving. Aan ervaring heb jij geen gebrek, je beschikt over commerciële, leidinggevende en horeca-ervaring. Je bent ambitieus en een dag-horecazaak is een droom die uitkomt.

 

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.