Jan van Vliet opnieuw voorzitter AH-franchisenemers

Datum: maart 22, 2012

De franchisenemers van Albert Heijn hebben vorige week tijdens hun bijeenkomst Jan van Vliet verkozen tot voorzitter van de Vereniging van Albert Heijn Franchisenemers (VAHFR). Jan van Vliet is ook lid van de College van Toezicht en Advies van het vakblad Franchise+. De franchisenemers kozen vanwege de ‘roerige tijden’ unaniem voor Jan van Vliet als opvolger van Bram de Jong, wiens statutaire termijn was afgelopen. Bram de Jong neemt met gemengde gevoelens afscheid van het bestuur. “Voor mij waren er twee doelstellingen”, zegt hij, “namelijk het versterken van de eenheid binnen de vereniging en binnen het bestuur en het tot een goed einde brengen van de lopende discussies met Albert Heijn.” Op de bijeenkomst van 13 maart bleek dat Bram zijn eerste doelstelling volledig heeft gerealiseerd. De leden staan volledig achter het door De Jong gevoerde beleid en de onderlinge binding tussen de leden en binnen het bestuur is sterker dan ooit.

Maar ten aanzien van de lopende discussies met Albert Heijn is het succes minder groot. Zeer recent heeft het bestuur namelijk moeten constateren dat er op dit moment met Albert Heijn eigenlijk op alle belangrijke thema’s geen zaken zijn te doen. Het gaat dan om continuïteit van franchise, de facilitering van ondernemerschap en het ondersteunen van familiebedrijven. “We moeten met elkaar waarborgen dat de franchisenemers de vrijheid hebben en houden om de klanten in de winkel optimaal te kunnen bedienen. Dat zit nu eenmaal in het bloed van de franchisenemers”, aldus de uittredend voorzitter. “Ik ben zeer teleurgesteld over de starre houding van Albert Heijn, zeker omdat wij wél bereid waren de in Zaandam uitgesproken belangen van Albert Heijn vergaand te erkennen”, zo concludeert Bram de Jong.

Jan van Vliet is een oudgediende, aangezien hij eerder al het voorzitterschap bekleedde (van 2003 tot 2009). Jan van Vliet zegt “te willen werken aan een constructieve samenwerking tussen franchisegever en franchisenemers die recht doet aan de positie van beide.” Hij herkent zich dan ook volledig in de koers die Bram de Jong heeft uitgezet en zal deze voortzetten. “Net als mijn voorganger zoek ik altijd naar het compromis, maar soms is de tijd van praten voorbij. Als wij andere stappen moeten nemen zullen wij dat spoedig kenbaar maken”, vervolgt hij.

Van Vliet geeft nog niet aan wat de volgende stappen van de VAHFR zullen zijn. Daarover wordt binnenkort duidelijkheid verwacht. Intussen steunden alle leden tijdens de vergadering de verdere uitbouw van het bestuursbureau van de vereniging. “Met de komst van Ton Croiset van Uchelen als directeur van dit bureau is de eerste belangrijke stap gezet. Binnenkort zullen wij nog verdere professionalisering realiseren”, aldus Van Vliet.

Bron: Franchiseplus
Link: http://franchiseplus.nl/nieuws/Jan-van-Vliet-opnieuw-voorzitter-AH-franchisenemers.html

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.