In 2013 verwacht SUBWAY 175e vestiging in Nederland te openen

Datum: januari 8, 2013

In 2013 wordt naar verwachting het 175e SUBWAY restaurant geopend. Nederland telt eind dit jaar 120 restaurants; de komende maanden staan er nog tientallen bedrijfsopeningen op de planning. De sandwichformule telt op dit moment ruim 38.000 SUBWAY restaurants in 99 landen. Nederland blijkt een goede voedingsbodem voor dit Amerikaanse franchiseconcept. “Afgelopen jaar zijn er ruim 30 franchises bijgekomen”, aldus Justin Goes, Area Development Manager voor SUBWAY, die wijst op de 4e plek die Nederland in Europa inneemt qua aantal openingen dit jaar. “Onze oprichter Fred Deluca is onlangs in Nederland geweest en hij was erg onder de indruk van deze groeispurt en van de omzet en winstontwikkeling van de ondernemers en dat in deze tijd. Voor komend jaar zijn er zoveel licenties in de maak dat er alle reden is om uit te gaan van in totaal 175 vestigingen.”

SUBWAY mikt voor Nederland op 300 zaken in 2015. Dat zou een verdubbeling betekenen van het aantal SUBWAY restaurants in 3 jaar tijd. Voor een deel gerealiseerd door ondernemers die al een (of meerdere) vestigingen runnen, maar Goes verwacht toch nog minimaal 100 nieuwe franchisenemers. “De opening van een nieuwe vestiging betekent niet alleen brood op de plank voor de ondernemer, gemiddeld heeft een vestiging 10 medewerkers in dienst. Vaak meer, soms minder. Bij elkaar creëren onze ondernemers in deze tijd dan toch ruim 2000 banen in 4 jaar. Dat is toch iets om trots op te zijn.”

De afgelopen weken opende SUBWAY weer diverse nieuwe vestigingen in o.a. Zwolle, Dordrecht, Schagen en Winschoten. De teller staat daarmee nu op 122 vestigingen.

Bron: Franchiseplus.nl
Link: http://franchiseplus.nl/nieuws/In-2013-verwacht-SUBWAY-175e-vestiging-in-Nederland-te-openen.html

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.