IMG viert feest en verwelkomt nieuwe ondernemers

Datum: september 22, 2013

Een dubbel feest voor de Internationale Meubel Groep (IMG). De groep van grotere woonwinkels in Nederland en franchisegever van een aantal bekende formules viert deze week haar twintigjarig bestaan én verwelkomt twee nieuwe ondernemingen: Woonboulevard Poortvliet en De Groot Wonen. 

De handtekeningen onder de samenwerking met IMG werden gezet door Hermen Bouman (Woonboulevard Poortvliet) en Harold de Groot (De Groot Wonen, Apeldoorn). Beide bedrijven geloven in nut en noodzaak van samenwerking. “Wij zijn aandeelhouder geworden van IMG omdat samenwerken in deze tijd een must is,” aldus Harold de Groot. Hermen Bouman vult aan: “Binnen IMG hebben we gelijkgestemde ondernemers gevonden die gezamenlijk inkopen, reclame maken en producten ontwikkelen zonder dat we iets van onze identiteit hoeven prijs te geven”.De handtekeningen onder de samenwerking met IMG werden gezet door Hermen Bouman (Woonboulevard Poortvliet) en Harold de Groot (De Groot Wonen, Apeldoorn).

IMG is blij met de nieuwe uitbreiding. Joop Kruit, voorzitter van de Raad van Bestuur, zegt: “Het is fantastisch dat deze twee ondernemingen tot onze inkoopgroep zijn toegetreden. Woonboulevard Poortvliet was al een bekende van ons, omdat ze twee jaar geleden franchisenemer zijn geworden van ProfijtMeubel.”

De Internationale Meubelgroep (IMG) is een samenwerkingsverband van de grotere woonwinkels in Nederland en tevens franchisegever van de formules Pronto Wonen (26 winkels), Profijt Meubel (28), DroomDomein (18), Superkeukens (38) en KeukenDepot (8).

Kenmerken IMG

IMG  is een groep van ondernemers die opereert onder het motto ‘Van, voor en door ondernemers’. De groep probeert voordelen te behalen door volumes te bundelen en op die manier goede prijzen uit te onderhandelen. Men doet dit op het gebied van (meubel of keuken) inkoop, marketing, verspreidtarieven van folders, centrale afspraken met zakelijke dienstverleners zoals Euretco, etc. Vervolgens worden deze voordelen zoveel mogelijk doorgeschoven naar de diverse ondernemers en franchisenemers. 

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.