House Hunting Woonbemiddeling en De Preventie Experts starten samenwerking

Datum: maart 12, 2012

Door de stagnerende huizenmarkt worden steeds meer panden verhuurd en steeds vaker blijkt dat die verhuurders aan allerlei regels dienen te voldoen. Zo dienen allerlei controles op de nieuwe huurder te worden uitgevoerd, waarvan de kennis over of mogelijkheden van controle bij die verhuurders ontbreken.

De franchiseorganisaties House Hunting (hoofdzetel Den Bosch) en De Preventie Experts (onderdeel van De Fraude Experts uit Amersfoort) hebben daarom de handen ineen geslagen. De Preventie Experts gaat een zeer uitgebreide screening van nieuwe huurders voor House Hunting verzorgen. Daarnaast worden maandelijks inspecties aan de panden uitgevoerd en vastgelegd. De verhuurders waarvoor House Hunting het beheer verzorgt zijn daarmee verzekerd van juiste controle van de huurdergegevens en de opbouw van een volledig dossier. Daarmee kan House Hunting zich onder¬scheiden in de markt en haar verhuurders meer zekerheid bieden over de keuze voor de huurder en aansprakelijkheid.

De Preventie ExpertsPieter IJfs, directeur van De Preventie Experts daarover: “Op basis van diverse gerechtelijke uitspraken is gebleken dat verhuurders allerlei controles dienen uit te voeren bij het aangaan van een contract met een huurder. Wordt dat niet of niet volledig gedaan kan een verhuurder wanneer het misgaat aansprakelijk worden gesteld voor schade die de huurder veroorzaakt. Denk bijvoorbeeld aan het aantreffen van een hennepplantage in een huurpand, waarbij de elektriciteitsmeter is omzeild. De schade kan dan in de tienduizenden euro lopen. Wij zorgen dat alle noodzakelijke controles worden uitgevoerd, door medewerkers die beschikken over een pob-vergunning van het ministerie van Justitie. Door de controle zal de aansprakelijkheid voor de verhuurder worden teruggedrongen. Door het volume van de portfolio van House Hunting zijn zij voor ons een interessante partij om mee samen te werken. Onze praktijkervaring met de uitvoering van screeningen, die wij voor onze opdrachtgevers uitvoeren bij aanname van nieuw personeel, komt ons daarbij prima van pas.”


Bron: House Hunting Woonbemiddeling / De Preventie Experts

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.