Hoe helpen wij u en uw franchisenemers rendement te verbeteren?

Datum: maart 27, 2013

Zijn uw franchisenemers allemaal ondernemers?

Uiteraard heeft u bij de selectie van franchisenemers gekeken naar of het ondernemers zijn. Immers, in franchise wordt er van de deelnemende zelfstandig ondernemer verwacht dat die zelf voor omzet gaan dragen. Zelfs als het ‘harde franchise’ betreft, volstaat het niet om achter de toonbank, balie of op kantoor achter de telefoon te blijven zitten tot klanten op de naam van uw formule binnen komen lopen.

Vakmanschap

De reden voor franchisenemers om met uw formule in zee te gaan is dat u hen toegevoegde waarde levert. Door kennis en kunde, producten, ondersteunende systemen zoals administratie, promotiemateriaal, enz. Daarvoor betalen zij een fee, initieel en periodiek. Als goede franchisegever blijft u ook uw aanbod verbeteren, zodat franchisenemers waar krijgen voor hun geld.

Ondernemerschap

Maar wat doet u om uw franchisenemers te laten ontwikkelen in hun ondernemerschap? Een stapel folders en kijk maar wat je ermee doet?  Ondernemen is een vak apart. Als uw franchisenemers betere ondernemers worden genereren ze meer omzet en winst. Meer omzet bij uw franchisenemers betekent dat u meer verdient als franchisegever. Het mes snijdt aan twee kanten.

Ondernemerschap, ons vak

Wij helpen ondernemers beter ondernemen. Vanuit de praktijk, immers wij zijn zelf ook ondernemers. Sterker nog, Cube-Eindelijk EigenBaas is zelf een franchiseformule. Hoe helpen wij u en uw franchisenemers rendement te verbeteren? ‘Verkopen’ is voor een aantal ondernemers best lastig, vooral als dat actief moet richting nog onbekende potentiële klanten. Zowel met training als coaching verbeteren wij de verkoopcapaciteiten.

Marktbenadering, doelgroepen selecteren op lokaal niveau. Heel pragmatisch bepalen wat nu met minimale kosten en maximaal resultaat het meest effectief is om lokaal aan klanten te komen. Veelal doen we dit met coachingsgesprekken waarin we samen tot een goede aanpak komen.

Online marketing, zoals gebruik van social media en de website. Wellicht heeft u al diverse activiteiten op dit gebied. Maar hebben uw franchisenemers voldoende kennis en kunde om hiermee hun voordeel te doen en dragen ze zelf hun steentje hierin bij? Met training en coaching worden uw inspanningen effectiever en versterkt het uw imago in de markt.

Maatwerk

De inhoud van trainingen en coaching wordt afgestemd op uw formule en uw markt. Dan kan iedereen met het resultaat gelijk aan de slag.

Maak van uw franchisenemers echte ondernemers! Neem voor een vrijblijvend oriënterend gesprek contact op met de dichtstbijzijnde vestiging: www.eindelijkeigenbaas.nl/vestigingen

Door: Jaap Schuddeboom
nl.linkedin.com/in/jaapschuddeboom 

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWSGratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.