Helft winkels House of Shoes maakt doorstart

Datum: januari 14, 2013

Twintig tot 22 vestigingen en de webshop van het eerder failliet verklaarde House of Shoes maken onder dezelfde naam een doorstart. Dat meldt curator Cees Klomp van Bierman Advocaten aan RetailNews. Daarmee verdwijnen zo’n 20 van de in totaal 41 vestigingen van de schoenenketen. Eerder bleek een doorstart voor de gehele onderneming onmogelijk nadat onderhandelingen met 2 geïnteresseerde kopers op niets uitliepen. Daarop werd voor het personeel ontslag aangevraagd en startte House of Shoes een leegverkoop. De laatste winkels van de formule zouden een week voor Kerst sluiten, maar op de laatste openingsdag meldde zich alsnog een onbekende partij die geïnteresseerd bleek in een aantal vestigingen.

De verhuurders van de House of Shoes-winkelpanden bepalen zelf of ze met de nieuwe eigenaar in zee gaan. De curator heeft hen tot half januari gegeven om een besluit te nemen. Hij voorziet dat een groot deel van de verhuurders akkoord gaat, waardoor de formule ‘in feite is overgedragen’. “Ik ga ervan uit dat dit geen probleem is”, zegt Klomp. Daarna zullen meer details naar buiten worden gebracht.

Twaalf van de 22 vestigingen zijn volgens de curator al voldoende voor de koper. Daarmee blijft waarschijnlijk een deel van de werkgelegenheid gewaarborgd, Klomp heeft een voorkeursbehandeling bedongen voor de huidige werknemers van House of Shoes. De schoenenketen had rond de 280 werknemers. Of de overnemende partij ook een rol ziet weggelegd voor de voormalige directie van de schoenenketen kon de curator niet garanderen. De curator wilde nog niet kwijt wie de biedende partij is, omdat enkele verhuurders nog onderhandelingen moeten voeren.

Bron: FranchisePlus.nl
Link: http://franchiseplus.nl/nieuws/Helft-winkels-House-of-Shoes-maakt-doorstart.html

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.