Hardloopketen Runnersworld viert 25-jarig bestaan

Datum: februari 13, 2013

Enige Nederlandse hardloopspeciaalzaak met zilveren jubileum; centrale thema: ‘We gaan voor goud’

HOEVELAKEN, 13 februari 2013 – Runnersworld, marktleider op het gebied van hardlopen, bestaat 25 jaar. De hardloopspeciaalzaakformule is de langst bestaande van Nederland en viert in 2013 haar zilveren jubileum. Er is gekozen voor het jubileumthema ‘We gaan voor goud’ als een verwijzing naar de ambitie van de formule, de ondernemers en de klanten. Runnersworld biedt recreatieve en (semi)professionele hardlopers een uitgebreid assortiment hardloopkleding, -schoenen en -accessoires. In de meer dan twintig winkels in heel Nederland kunnen klanten daarnaast terecht voor een persoonlijk loopadvies op maat. Alle Runnersworld-medewerkers zijn zelf ervaren hardlopers met een passie voor de sport.

Runnersworld begon in 1988 toen een aantal fervente lopers en eigenaren van sportwinkels de koppen bij elkaar stak. Samen besloten zij een winkelformule van hardloopspeciaalzaken op te starten onder de naam Runnersworld. De meesten maakten van hun hobby hun beroep; de eerste slogan ‘gerund door runners’ was dan ook snel geboren. De keten groeide daarna met de populariteit van het hardlopen mee. De winkels verbreedden hun assortiment en de adviesfunctie werd steeds belangrijker.

Runnersworld 25 jaar.In een kwart eeuw is Runnersworld uitgegroeid tot de bekendste en meest toonaangevende hardloopspeciaalzaak van Nederland. Met meer dan twintig winkels in heel Nederland – van Groningen tot Breda en van Den Haag tot Enschede – biedt Runnersworld hardlopers en wandelaars in het hele land de hoogste kwaliteit A-merkproducten. Kenmerkend voor de winkelformule is dat klanten er altijd terecht kunnen voor hun vragen over trainingen, wedstrijden en uitrusting. Runnersworld is mede daarom al vier keer door de consument gewaardeerd met de ING Retail Jaarprijs als Beste Winkelketen Sport.

“Runnersworld groeit met de hardloopsport mee. Dit blijkt alleen al uit onze steeds grotere landelijke dekking met nieuwe vestigingen door het hele land. Gezien de lastige situatie waarin de retailsector zich momenteel bevindt, zijn we daar zeer trots op. Het jubileum bewijst dat onze professionele aanpak echt werkt”, zegt Damy Rutjes, formulemanager van Runnersworld. “Uiteraard blijven we ons verder ontwikkelen om ook in de toekomst de nummer één hardloopspeciaalzaak van Nederland te zijn. Dan denken we bijvoorbeeld aan het verder professionaliseren van de webshop en het introduceren van nieuwe, innovatieve winkelmogelijkheden. Alleen zo zijn we ook de volgende 25 jaar dé plek voor de actieve Nederlander. Samen met onze ondernemers en lopers gaan we echt voor het goud. Het is dan ook niet voor niets het thema van dit speciale jubileum.”

“We zijn enorm trots op wat we in 25 jaar hebben bereikt. Het bewijst dat klanten onze passie en deskundigheid voor de hardloopsport waarderen”, zegt Rob Vreenegoor, eigenaar van Runnersworld Haarlem en zelf fanatiek hardloper.

“Het zilveren jubileum betekent echter niet dat we op onze lauweren gaan rusten. We helpen onze lopers aan hun persoonlijke goud; of dit nu een persoonlijk record op de marathon of het voor het eerst uitlopen van een vijf kilometer is. Runnersworld blijft voor iedereen dé plek voor de beste producten en een persoonlijk hardloopadvies op maat.”

Het jubileum is aanleiding voor een startnummeractie: een huis-aan-huisflyer waarmee de consument maar liefst 25 procent korting krijgt op ASICS-schoenen. Deze flyer is geldig van 14 tot en met 16 februari 2013 en in te leveren bij alle Runnersworld-winkels.

##

Over Runnersworld

Runnersworld is de nummer één hardloopspeciaalzaak van Nederland. De keten heeft meer dan twintig winkels in Nederland en biedt klanten een uitgebreid assortiment A-merk-hardloopschoenen, -kleding en -accessoires. Bij alle winkels werken uitsluitend ervaren hardlopers en trainers die klanten voorzien van een deskundig en persoonlijk advies op hardloopgebied. Een geavanceerde loop- en voetanalyse met video speelt daarbij een belangrijke rol. Wedstrijdatleten, recreatieve lopers en wandelaars vinden zo altijd de schoenen die het best bij hun loopstijl passen.  

Runnersworld is door de consument vier keer uitgeroepen tot de Beste Winkelketen Sport. Dit gebeurde bij de ING Retail Jaarprijs in 2007, 2010, 2011 en 2012. 

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.