Hans Biesheuvel roept op meer lokale mogelijkheden te bieden voor franchisenemers

Datum: januari 8, 2013

MKB voorman Hans Biesheuvel roept op om te komen tot een actieplan om de retail in Nederland te stimuleren, meldt RetailActueel. Aanleidingen zijn de toenemende druk in deze belangrijke sector van ondernemend Nederland. “Het aantal faillissementen zal in 2013 schrikbarend toenemen”, aldus Biesheuvel. Door deze sector om te vormen naar de toekomst moet er meer focus worden gelegd op symptoombestrijdingen.

Biesheuvel: “Hierbij de aandacht voor de retailers zelf. Onderscheidend vermogen is de sleutel naar de consument. Zorg voor verrassende assortimenten die aansluiten bij uw lokale behoeften. Nu weet ik dat dat heel lastig is voor veel winkels omdat ze in een franchisestructuur zitten. Een franchiseketen moet een bepaald beeld geven, een look en feel door bijvoorbeeld een eenduidige uitstraling, promotie en service. Maar het assortiment moet meer lokale invulling bieden. En dat kan per locatie dus verschillen, omdat het zich aanpast aan de lokale klant.”

“Door ook deze winkels meer lokale mogelijkheden te bieden kunnen zij lokaal opereren en sympathie winnen van hun publiek. Want veelal zijn het lokale ondernemers die een band hebben met de lokale bewoners. Het lost het probleem van lege winkels, leegstand en faillissementen niet op. Maar kan wel helpen de pijn te verzachten en de omzetten en marges enigszins te verbeteren”, aldus Biesheuvel.

Bron: Denationalefranchisegids.nl
Link: http://www.denationalefranchisegids.nl/firstfranchise/mkbartikel08012013.htm

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWSGratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.