Groot deel Subway-franchisers is startende ondernemer

Datum: oktober 29, 2013

In de afgelopen twee maanden zijn er maar liefst 8 nieuwe SUBWAY® restaurants bij gekomen in Nederland. Stond de teller begin van het jaar op 123 vestigingen, inmiddels staat deze op 145. Een groot deel van de ondernemers die in Nederland het SUBWAY® avontuur zijn aangegaan, zijn startende ondernemers. En dat is niet zo gek: het internationale franchiseconcept heeft startende ondernemers veel voordelen te bieden. En de Nederlandse consument weet de internationaal bekende submarine sandwiches ook steeds meer te waarderen. Zo snijdt het mes aan twee kanten.

In deze economisch lastige tijden gaat het starten van een onderneming gepaard met grote onzekerheden. Aansluiting vinden bij een beproefde franchiseformule kan dan uitkomst bieden. Justin Goes Area Development manager bij SUBWAY® ziet een trend in de aanmeldingen van potentiële franchisenemers : “In Nederland is volop ruimte voor het starten van een eigen SUBWAY® restaurant. Wat we steeds meer zien, is dat mensen die vanwege de crisis zonder werk komen te zitten, hun horizon gaan verbreden. Een eigen bedrijf is dan een optie, maar ook erg risicovol. Vooral als dit je eerste eigen onderneming betreft. Een SUBWAY® restaurant starten onder een beproefd franchiseconcept is voor starters dan ook de ideale uitkomst.” 

Van restaurantmanager naar restauranteigenaar

Johan Wagner, die twintig jaar ervaring in de quickservicebranche heeft gewerkt, is dit jaar gestart met een SUBWAY® restaurant in Purmerend: “De laatste twaalf jaar werkte ik als restaurantmanager voor een andere keten, maar het was tijd voor een nieuwe uitdaging,” vertelt Wagner. “Ik wilde wel graag in de horeca blijven werken en het runnen van een eigen franchise sprak mij erg aan. Het mooie bij het SUBWAY® franchiseconcept is dat het mijn eigen verantwoordelijkheid is om van deze zaak een succes te maken. Je staat echter niet alleen, we zijn in de voorbereidende fase erg goed begeleid door onze Development Agents.”Subway Drive-thru Alkmaar

Voordelen

Het SUBWAY® franchiseconcept kent vele voordelen voor een starter. De belangrijkste zijn de lage investeringskosten (in vergelijking met andere grote quickservicerestaurants) en de goede ondersteuning. Franchisenemers worden persoonlijk begeleid door een ervaren SUBWAY® ondernemer, de Development Agent (DA). Deze helpt de franchisenemer onder meer bij het zoeken naar een geschikte locatie, de onderhandelingen met de verhuurder, de inrichting van het restaurant en het opzetten van de bedrijfsvoering. Ook na de opening blijft de DA de franchisenemer begeleiden. Op deze website (zie formuleprofiel Subway) staan alle voordelen op een rij. Geïnteresseerden kunnen zich altijd melden voor een kennismakingsgesprek met een DA.

Goed voorbereid

Mensen die er aan denken om een eigen bedrijf te starten, kunnen zich op zaterdag 2 november op de Startersdag van de Kamer van Koophandel op 16 plaatsen in Nederland laten informeren. Je krijgt er praktische tips, kunt presentaties volgen en je ervaringen delen. Justin Goes onderstreept het belang van een goede voorbereiden als je als starter aan de slag wilt: “Wat je vaak ziet is dat mensen het onderschatten welke beslissingen en stappen er genomen moeten worden. Je op alle fronten laten adviseren en vooral er met ervaren ondernemers over praten, daar hechten wij veel waarde aan. Zo’n startersdag is dan prima om je te oriënteren.”

Submarine Sandwich

SUBWAY® restaurants danken hun naam aan de ‘submarine sandwiches‘ of ‘subs’. Het handelsmerk van deze subs is de langgerekte vorm, die doet denken aan een onderzeeër (submarine). Naast sandwiches zijn bij SUBWAY® restaurants ook frisse salades en Amerikaanse koekjes verkrijgbaar.

 

Over SUBWAY®

SUBWAY® is wereldwijd marktleider in de quickservicebranche. Het eerste restaurant startte in 1965 in Bridgeport, Connecticut (Verenigde Staten). Inmiddels is het bedrijf, met wereldwijd ruim 40.500 vestigingen, waarvan meer dan 4.000 in Europa, in 102 landen, de grootste en meest succesvolle quickserviceformule ter wereld. Nederland telt momenteel 145 SUBWAY® restaurants. Bij SUBWAY® restaurants kunnen consumenten terecht voor heerlijke, dagelijks vers gebakken broodjes, die snel worden bereid. De SUBWAY® formule staat bekend om haar vele gezonde keuzemogelijkheden, waarbij consumenten de voedingswaarden bepalen.

 


 

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWSGratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.