GooodyFooods Almere sleept EKO-keurmerk winkels binnen

Datum: september 16, 2012

GooodyFooods Almere heeft vrijdag 14 september het certificaat EKO-keurmerk winkels ontvangen. Om voor dit keurmerk in aanmerking te komen moet een winkel voor minimaal 90% biologisch inkopen en daarnaast ook op andere terreinen een vooruitstrevend duurzaamheidsbeleid voeren.

Het keurmerk is een initiatief van de branche en wordt toegekend door de Stichting EKO-keurmerk, die eerder het EKO-keurmerk Horeca voor catering en restaurants introduceerde. GooodyFooods Almere voldoet aan alle eisen die de Stichting EKO-keurmerk stelt. Dit betekent dat naast de eis van minimaal 90% bio-assortiment, het assortiment voor minimaal 70% uit levensmiddelen moet bestaan. Ook zijn minimaal drie van de vier versgroepen 100% biologisch en moet minimaal 80% van van het vis- & non-food assortiment duurzaam zijn. Daarnaast moet de winkel beschikken over een geformuleerd duurzaamheidsbeleid en minimaal twee verbeterdoelstellingen zodat een winkel zichzelf blijft verbeteren.

Felicitaties van voorzitter a.i. Suzanne van der Pijll van Stichting EKO-keurmerk voor GooodyFooods Almere. Foto: Kobalt FotografieCasper Kromkamp, mede-eigenaar van GooodyFooods Almere, is er trots op als één van de eerste gecertificeerd te zijn: “Met dit EKO-keurmerk wordt voor de consument direct duidelijk dat de winkel een breed assortiment biologische producten aanbiedt. Wij noemen onszelf niet voor niets Biologische Super Speciaalzaak. Nergens anders vindt de consument zo’n uitgebreid assortiment biologische vers- en kruidenierswaren en een enorme keuze aan biologische kant-en-klaar delicatessen, kazen, vlees en wijnen. Wij laten zien dat duurzaam en bewust boodschappen doen vooral ook inspirerend en leuk kan zijn. Duurzaamheid zie je in onze gehele bedrijfsvoering terug: kijk maar naar onze POS materialen, gemaakt van gerecycled kunststof. Een bigshopper van gerecyclede PET-flessen, maar ook afsluitbare koelingen en het gebruik van LED-verlichting.”

EKO-keurmerk gecertificeerde winkels zijn te herkennen aan een sticker met het blauwe logo met de boodschappentas en EKO-keurmerk op de winkelruit.

Bron: Wessanen Benelux

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.