Genomineerden NFV Franchise Trofee 2012 bekend

Datum: maart 18, 2012

De vakprijs van de Nederlandse Franchise Vereniging, de NFV Franchise Trofee wordt in 2012 voor de twaalfde keer uitgereikt. Alleen door de NFV erkende formules die voldoen aan de strenge kwaliteitseisen op het gebied van winstgevendheid, goede verdiencapaciteit en onderlinge communicatie komen in aanmerking.

De franchiseformules Boerenbond/Welkoop, New York Pizza en Profile Tyrecenter zijn de genomineerden voor de Franchise Trofee 2012. Zij zullen zich in april presenteren aan de vakjury waarna op 29 mei de winnaar door de jury bekend zal worden gemaakt. De vakprijs zal worden uitgereikt door prof. dr. Jan Peter Balkenende in De Kuip te Rotterdam.

Een eerste reactie van de genomineerden:

 
Joop Jorritsma, COO van Agri Retail (Boerenbond en Welkoop)

Agri Retail

“Wij waren aangenaam verrast toen we hoorden dat we genomineerd zijn voor de NFV Franchise Trofee. Het zijn toch je collega’s in franchise-land die je voordragen en wij zijn daar enorm blij mee.” Onze strategie is om een goede buur te zijn. Voor onze klanten en voor onze franchisenemers. Via de 230 BoerenBond en Welkoop winkels geeft Agri Retail op onderscheidende wijze invulling aan het begrip “Verstand van buiten leven”, met een winkelformule en een uitgebreid assortiment producten dat is afgestemd op de groeiende interesse om het buitenleven actief te beleven.

 
Philippe Vorst, eigenaar en oprichter New York Pizza

New York Pizza

De NFV Franchise Trofee is een felbegeerde prijs en ik ben ongelooflijk blij dat wij genomineerd zijn. Eerdere winnaars van de Franchise Trofee zijn grote, gerespecteerde bedrijven en ik zou graag met onze formule in dat rijtje staan. Eigenlijk hebben we het hele bedrijf op zijn kop gezet en heel veel geïnvesteerd als reactie op de crisis die in 2009 begon. Volgens mij was dat een goede zet en ik hoop echt dat we straks de jury kunnen overtuigen dat wij zouden moeten winnen”. New York Pizza is de specialist in pizza’s laten bezorgen of afhalen en heeft 107 vestigingen in Nederland.

 
Harm Nieboer, directeur Profile Tyrecenter

Profile Tyrecenter

“In de afgelopen 10 jaar zijn wij gegroeid naar 175 vestigingen die allemaal succesvol opereren, daar zijn we trots op. Wij bieden ondernemers een uitgebreid pakket aan diensten. Doordat wij centraal afspraken maken met leasebedrijven en fleet owners krijgen onze franchisenemers omzet die zij individueel nooit zouden behalen. Wij zijn blij met de nominatie voor de Franchise Trofee”. Profile Tyrecenter is een hyperspecialist in banden en velgen en compleet in auto-onderhoud.

 
De jury bestaat dit jaar uit:

  • Liesbeth Kneppers-Heijnert, Hoogleraar Bedrijfskunde in Groningen en lid Eerste Kamer der Staten Generaal
  • Peter Huijsmans, Manager operations Intratuin, NFV Franchise Trofee winnaar van 2011
  • Peter Brouwer, Directeur Bruna, NFV Franchise Trofee winnaar van 2010    
  • Dirk Visser, specialist zakelijke arrangementen ING  
  • Jan Bezemer, zelfstandig consultant en hoofdredacteur Franchise+ 
  • Jos Burgers, directeur Nederlandse Franchise Vereniging

 
Over de Nederlandse Franchise Vereniging
De Nederlandse Franchise Vereniging is de overkoepelende belangenorganisatie van franchisegevers in Nederland. Hoofddoelstelling is het bevorderen van een gezonde en evenwichtige ontwikkeling van franchising. Franchise is een samenwerkingsvorm tussen ondernemers. De 715 franchiseformules in Nederland realiseren met 29.500 franchisenemers en 258.000 medewerkers een omzet van 30 miljard Euro.

Over de NFV Franchise Trofee
Elk jaar nomineren de leden van de Nederlandse Franchise Vereniging drie erkende leden met minimaal 20 franchisevestigingen die kans maken op de NFV Franchise Trofee. Het is de enige vakprijs die de franchisewereld kent en de erkenning op het gebied van samenwerking, kwaliteit en winstgevendheid. De jury beoordeelt de genomineerden op 7 hoofdpunten waaronder hun verdienmodel, de organisatie, de kwaliteit en kwantiteit van mensen en investeringen, de gerealiseerde groei en de communicatie tussen franchisegever en -nemers. De winnaars van de afgelopen drie jaar zijn Bagels & Beans (2009), Bruna (2010) en Intratuin (2011). De NFV Franchise Trofee wordt mede mogelijk gemaakt door ING.

Bron: Nederlandse Franchise Vereniging

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWSGratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.