Franchisesamenwerking VVV en ANWB niet voortgezet

Datum: februari 5, 2013

De ANWB zet de samenwerkingscontracten met 28 lokale VVV’s niet meer voort. De besturen en directies van de betreffende VVV’s hebben dit op 23 januari medegedeeld gekregen van de ANWB. De huidige samenwerkingscontracten lopen tot het eind van dit jaar. Hiermee verdwijnt de dienstverlening van de ANWB uit alle 28 VVV-vestigingen. De ANWB zelf heeft 68 winkels. De samenwerking met de VVV in de huidige vorm van VVV/ANWB-winkels ging rond 1991 van start. Voor die tijd had de ANWB agentschappen in de plaatselijke VVV’s. Op het hoogtepunt van de samenwerking, eind jaren negentig, telde het netwerk van VVV/ANWB-winkels ruim 60 vestigingen. Een VVV/ANWB-winkel exploiteert op franchise-basis zowel de ANWB-winkelformule als de VVV Nederland-formule. De snelle afname van het aantal VVV/ANWB-winkels heeft een negatieve invloed op de verhouding van kosten en omzet en zet een gezonde samenwerking onder druk. Daarnaast vragen veranderingen in het koopgedrag en de informatiebehoefte van de consument om aanpassing van het retailbeleid van de ANWB.

Bron: FranchisePlus.nl
Link: http://franchiseplus.nl/nieuws/Franchisesamenwerking-VVV/ANWB-niet-voortgezet.html

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWSGratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.