Franchisenemers worden eigenaar vastgoed van C1000

Datum: februari 15, 2012

De C1000-franchisenemers worden de grootste nieuwe eigenaar van het vastgoed van C1000, meldt Distrifood.nl. Het gaat om de 126 vestigingspunten die buiten de deal tussen CVC en Jumbo zijn gebleven. De verkoop van de 126 winkels is een vondst van CVC. Het private equity fonds slaagde er de afgelopen maanden niet in een koper te vinden voor het vastgoed. CVC besloot vervolgens om de winkels te verkopen aan de ondernemers. Het private equity fonds maakte daarbij gebruik van het recht om ondernemers te houden aan de verplichting om 25% van de waarde van het certificaat als deelneming in het eigen bedrijf te houden. Die verplichting is nu gebruikt om ondernemers het vastgoed te laten kopen. CVC heeft het vastgoed voor 350 miljoen euro verkocht. De 126 winkels stonden voor 280 miljoen euro in de boeken. De verkoop levert dus een boekwinst van 70 miljoen euro op. De C1000-ondernemers zijn voor 70% eigenaar van het vastgoed. CVC zit er zelf ook nog voor een beperkt deel in. Het is de bedoeling dat er nog meer partners worden gezocht.

Bron: Franchiseplus
Link: http://franchiseplus.nl/nieuws/Franchisenemers-worden-eigenaar-vastgoed-van-C1000.html 

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWSGratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.