Franchisenemers Benu blijven gespaard

Datum: februari 26, 2013

De reorganisatie bij apothekersketen Benu zorgt ervoor dat 81 volledige loondienstbanen verdwijnen. “Voor 25 banen gaat het om gedwongen ontslagen, in de andere gevallen het om contracten die niet verlengd worden.”

Benu (voorheen Escura of Lloyds) is wel met de ondernemingsraad en de vakbonden in gesprek over een sociaal plan. De formule heeft 119 eigen en 125 franchisevestigingen. De ontslagen vallen allemaal bij de eigen vestigingen. Volgens een woordvoerder van Benu ligt de oorzaak in het fors korten op het medicijnenbudget. “Er worden wel betere contracten afgesloten, maar dat is niet voldoende om het verlies op te vangen.” Benu heeft hierom gekeken naar de uren van de medewerkers per apotheek. “We kijken per vestiging naar het aanbod en hoeveel uren er dan gewerkt mogen worden.” Volgens de woordvoerder is er in de apothekersbranche al langer een sanering aan de gang. “Vooral de kleinere apothekers hebben het moeilijk. In twee jaar tijd zijn er 138 apotheken verdwenen. Vooral de kleinere zaken in de grotere steden worden hierdoor geraakt.”

Bron: Denationalefranchisegids.nl
Link: http://www.denationalefranchisegids.nl/firstfranchise/Dinsdag_26_februari_2013.htm#benu

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.