Franchisenemer SPAR koopt BoodschappenXL

Datum: november 27, 2012

Spar-ondernemer Aize Tolsma uit Nij Beets koopt de noordelijke websuper BoodschappenXL. Dat meldt het Financieele Dagblad. Oprichter Jan Meindertsma vertelde begin oktober in die krant te onderhandelen met een geïnteresseerde partij. Hij verwachtte begin december de deal rond te hebben, maar dat is dus eerder gelukt. Over de overnamesom die Spar-ondernemer Tolsma betaalt, wil hij weinig kwijt. ‘Dat is een lokale supermarkt, dus het gaat niet over honderdduizenden euro’s’, aldus Meindertsma.

Hij zette de websupermarkt in 2007 op. Terwijl vergelijkbare initiatieven als Truus.nl en Bestelvers struikelden, wist Meindertsma sinds vorig jaar wel winst te maken. Maar hij verklaarde begin oktober niet de kennis en ervaring te hebben om het bedrijf verder te laten groeien. BoodschappenXL richt zich op Friesland en een klein deel van Groningen, een gebied dat marktleider Albert links liet liggen.

Bron: FranchisePlus.nl
Link: http://franchiseplus.nl/nieuws/Franchisenemer-SPAR-koopt-BoodschappenXL.html 

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.