Franchiseformule MultiCopy in zwaar weer

Datum: oktober 2, 2012

Franchiseformule MultiCopy heeft de afgelopen drie jaar liefst zes aangesloten franchisenemers verloren door een faillissement. Momenteel balanceren vijf franchisenemers op het randje van de afgrond. Hierover berichtte Gerard Slot, de directeur van de Nederlandse tak van de formule, aan het Financieele Dagblad. Ook verwacht hij dat nog veel meer bedrijven in de grafische sector ‘het loodje zullen leggen’.

De van oorsprong Amerikaanse franchiseformule heeft in Nederland 75 vestigingen. Digitalisering en concurrenten van buitenlandse drukfabrieken zorgen voor een steeds kleiner klantenbestand. De brancheorganisatie KVGO meldt dat het aantal banen bij georganiseerde drukkers in de afgelopen drie jaar is gedaald van ruim 33.000 naar 22.300. In de eerste helft van dit jaar zijn er 950 banen verloren gegaan.

Bron: Denationalefranchisegids.nl
Link: http://www.denationalefranchisegids.nl/firstfranchise/Dinsdag_2_oktober_2012.htm#multicopyfranchise

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.