Franchiseformule: DATA-collectief

Diensten - Zakelijke dienstverlening

Informatie aanvragen

Slagen als ondernemer bij DATA-collectief? Groei met ons mee!

DATA-collectief Groep B.V. groeit stevig door. datacollectief

Om de dienstverlening verder uit te breiden, zoeken zij op korte termijn franchisenemers. Een unieke kans voor u als ondernemer om mee te liften op de inmiddels bewezen succesformule van DATA-collectief. Franchisenemers kunnen bouwen op kennis en support vanuit het hoofdkantoor.

 

Bewezen succesformule

DATA-collectief is de grootste gedeelde database van Nederland. De gegevens van alle 2,7 miljoen bedrijven en 3,6 miljoen contactpersonen zijn erin opgenomen. Met een gratis account heeft iedereen real-time en onbeperkt toegang tot alle gegevens in de database. Deze worden dagelijks geactualiseerd en zijn eenvoudig te filteren, tot bijvoorbeeld een doelgroepselectie voor acquisitie. Daarmee is DATA-collectief een waardevolle schakel bij iedere verkoopstrategie.

Daarnaast is DATA-collectief de spil van een unieke marketingformule, die ondernemers volledig ontzorgt in marketing en sales. De koppeling met de innovatieve tool ‘Website-Leads’ en de inzet van Personal Sales Assistants, maken van DATA-collectief een continue leadgenerator. “Onmisbaar voor iedere onderneming!”

 

De kracht van het DATA-collectief:
 • Altijd beschikking over actuele bedrijfsdata
 • Eenvoudig selecteren op relevante doelgroepen
 • Koppeling met Website-Leads voor real-time en rechtstreekse leads uit de website
 • Inzet van Personal Sales Assistants die opdrachtgevers volledig ontzorgen in hun marktbenadering

 

Beproefde modellen:

Bij DATA-collectief sluit u zich als franchisenemer direct aan bij een organisatie die werkt met beproefde modellen en wordt u ondersteund in:

 • Leadgeneratie
 • Marketing en branding
 • Foldermaterialen
 • Advies en training
 • Facturatie
 • Etc.

U hoeft zich alleen nog maar bezig te houden met waar uw hart ligt; ondernemen en commercieel bezig zijn.

 

Jaring Werkhoven – franchisenemer bij DATA-collectief.

‘Met dit unieke concept kan ik mijn klanten volledig ontzorgen in hun marketing en sales. Daar word je toch gewoon heel blij van!’

 

Doortastende ondernemer

Jaring Werkhoven is sinds januari 2015 franchisenemer bij het DATA-collectief. Toen Jaring, als echte ras ondernemer met een passie voor marketing en sales, zocht naar een nieuwe uitdaging, stond voorop dat het in ieder geval innovatief moest zijn. In DATA-collectief vond hij alles terug waar zijn ondernemershart sneller van gaat kloppen: het opbouwen van waardevolle klantencontacten, vernieuwende dienstverlening, een unieke marketingstrategie en ondernemers ondersteunen in hun sales. Inmiddels zit hij als franchisnemer aardig in de lift, maar dat kwam hem niet aanwaaien. Jaring Werkhoven: “Ik wist dat het keihard werken zou zijn, dus daar was ik gelukkig op voorbereid. Voordat ik zelfstandig ondernemer werd, werkte ik in de bankwereld als accountmanager en financieringsspecialist. Zonder die ervaring was het ongetwijfeld een stuk lastiger geweest om door te zetten.”

Van bankwezen naar marketingspecialist

Als kern van zijn carrièreswitch, blijkt zijn passie voor sales de hoofdoorzaak. Werkhoven: “Het bezoeken van bedrijven vond ik altijd heel leuk, maar ik merkte dat mijn interesse zich steeds meer verschoof richting de marketing en sales. De crisis was voor mij een mooi moment om de switch te maken. Ik begon voor mezelf en richtte daarnaast diverse netwerkgroepen voor ondernemers op. Precies op het juiste moment stuitte ik op DATA-collectief. Daar in viel alles samen wat ik als ondernemer voor ogen had. Het gaat niet om het verkopen van adresbestanden, maar om een unieke, uiterst succesvolle marketingstrategie. Je bouwt een langdurige band op met je relaties en bent voor hen echt een consultant. Die totale ontzorging in marketing en sales kun je met de producten en diensten van DATA-collectief perfect realiseren en daar word ik oprecht heel blij van. Maar vergis je niet, daar heb ik wel heel veel tijd in gestoken. Door mezelf concrete doelen te stellen en die keihard na te jagen, zie ik nu dat de resultaten van mijn inspanningen beloond worden.”

Meeliften op uniek marketingconcept

Terugkijkend op het afgelopen jaar, zijn de verwachtingen rond franchising dan reëel gebleken? “Jazeker, en misschien zijn ze zelfs wel overtroffen”, aldus Werkhoven. “Alles wat je erin stopt, betaalt zich dankzij het unieke marketingconcept dubbel terug. En omdat je meelift op het succes van een gevestigde naam op de markt, kun je volop rekenen op support vanuit het hoofdkantoor. Echt alles wordt voor je geregeld; een PSA die je afspraken indeelt, mailingen die voor me worden verzonden, de techniek om de geleverde diensten te ondersteunen. Dat alles zo op rolletjes loopt, daar krijg ik nog meer energie van. Ik zie het als mijn missie om DATA-collectief nog groter op de kaart te zetten. Daar moet je misschien stevig voor in je schoenen staan, maar dat weegt niet op tegen al die leuke ontmoetingen en successen. Niet alleen voor mij, maar voor heel ondernemend Nederland!”

 

logo- data collectiefAangesloten bij De Nationale Franchisegids - logo voor op website formule
Actief sinds: 1983
Contractduur:
Vereiste ervaring:
Type samenwerking: Hard franchise
Aantal medewerkers: Geen, de ondernemer opereert zelfstandig FTE (gemiddeld)
Inkoop: Centraal  
Training en opleiding:

Intensieve training bij de start en voortdurende training on the job

Entreegeld: € 15.000
Omschrijving:
Gemiddelde totale investering: € 10.000 en het werkkapitaal
Omschrijving:
Benodigd eigen vermogen: € 15.000 en het werkkapitaal
Omschrijving:
Gemiddelde omzet per vestiging: € 50.000 - € 150.000
Omschrijving:
Fee Omschrijving
Franchise fee Euro

Vast fee en een fee afhankelijk van de omzet

Lid NFV: Geen lid
Lid BFF: Onbekend
Franchise keurmerk: Onbekend
Verzorgingsgebied: Aantal inwoners  
Eigen vestigingen: 1
Franchise vestigingen: 7
Totaal vestigingen: 8
Type vastgoed: Vanuit huis
Type locatie: Anders  
Oppervlakte BVO: Kleine kantoorruimte aan huis  

Interesse in DATA-collectief? Vraag direct online informatie aan bij deze franchiseformule!

Informatie aanvragen
 • Franchise
 • Diensten
 • Zakelijke dienstverlening

Gratis informatie aanvragenInteresse in DATA-collectief? Vraag direct online informatie aan bij deze franchiseformule!


Informatie aanvragen

Deel deze franchiseformule