Franchiseformule: Bufkes

Food - Lunchroom

Informatie aanvragen

Bufkes… het concept

Bufkes is al meer dan 20 jaar een unieke formule met als basisassortiment warm en koud belegde broodjes. Bij Bufkes staat het bourgondische en ambachtelijke thema centraal, bij zowel presentatie als inrichting. Er wordt enkel gewerkt met eerlijke en verse producten met als uitgangspunt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Bufkes als concept kent twee verschijningsvormen, namelijk de shop in shop en de Bufkes lunchroom. De shop in shop is altijd geïntegreerd in een bestaande zaak en richt zich met name op ‘to go’ gasten. De Bufkes lunchroom is een gezellige ontmoetingsplek met zitgelegenheid waar men rustig kan genieten en waar een goede service voorop staat. Inmiddels zijn er al 38 Bufkes-zaken door heel Nederland gevestigd.


Locatie

Het succes van Bufkes zit ’m niet alleen in een lekker en goed product. Het gaat ook om de juiste mix van kwaliteit, ondernemerschap, gezelligheid en een toplocatie! Zo vind je Bufkes op de meest uiteenlopende plekken. Van een drukke winkelstraat in een stadscentrum tot een meubelboulevard of buurtwinkelcentrum. De locatie moet in ieder geval makkelijk bereikbaar zijn, zowel te voet, per fiets als met de auto. Zo kunnen gasten onderweg naar werk of school gemakkelijk voor de deur stoppen voor een snelle lunch on the go of voor een uitgebreide lunch in het restaurant. Bij voorkeur vestigen we ons in een pand van 100 tot 150m², met voldoende raampartijen en de mogelijkheid voor een terras.


Prijs-kwaliteit

Kenmerkend voor Bufkes is de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Ons concept is laagdrempelig, waardoor we bij een breed publiek in de smaak vallen. Onze gasten, van jong tot oud, komen voor een verwenmomentje graag naar Bufkes. En blijven vervolgens terugkomen!
Bufkes… assortiment

Ons assortiment is met zorg samengesteld en bevat naast diverse belegde broodjes voldoende lekkers voor elk moment van de dag. Bij Bufkes kun je terecht voor een heerlijk ontbijtje in de ochtend, maar net zo goed voor een lekkere lunch, een warme maaltijd of een zoet tussendoortje. Ons assortiment wordt continu ontwikkeld en verbeterd, zo hebben we elke maand een ander Bufke van de maand met een nieuw ontwikkeld recept. Dankzij onze franchisenemers en onze formulemanagers blijft ons aanbod divers en innovatief. Een bezoek aan Bufkes wordt op deze manier een beleving voor onze gasten.

 

Vers en huisgemaakt

In tegenstelling tot vele andere broodjesformules draait het bij Bufkes niet alleen om het broodje, maar zeker ook om het beleg! Gedurende de dag worden alle producten zichtbaar voor de gasten afgebakken en vers bereid.


Unieke roots

Onze roots liggen in de slagerij. Vandaar de vele ambachtelijke vleesspecialiteiten die puur, eerlijk en met veel vakmanschap bereid zijn. En dat proef je! Het merendeel van ons assortiment komt uit eigen keuken, waardoor we flexibel zijn en snel kunnen inspelen op trends en ontwikkelingen. Bovendien beschikken we over een eigen smaakpanel en beoordelen we zelf regelmatig de smaak en de kwaliteit van onze producten.

 

Dutch Originals

Voor de juiste combinatie van zoet en drank hebben we onze eigen drankenkaart met twee bijzondere koffiebonen van het label Dutch Originals van Jacobs Douwe Egberts. Hierbij richten we op de verkoop, maar vooral ook de beleving van versgemalen koffie.

Zo bieden we speciaal koffies, thee, verse vruchtensappen, smoothies, ijskoffies, versgebakken muffins, appeltaart, Luikse wafels en appelflappen aan. Ook hier geldt: Voldoende keuze voor iedereen en voor elk moment van de dag!

 

Naar wie zijn we op zoek?

De Bufkes formule is een bewezen concept met een sterke merknaam, kwalitatief goede producten en een gezellige uitstraling. Het concept is vastgelegd in heldere werkinstructies, trainingsmodules en recepturen. Bufkes franchising is daarom bijzonder geschikt voor de startende ondernemer, maar ook een gevestigde ondernemer kan in franchiseverband een succesvolle doorstart maken.

Als Bufkes franchisenemer ben je juridisch en economisch zelfstandig ondernemer. Met de franchiseformule werk je, als franchisenemer, intensief samen met de franchisegever. De exacte invulling van rechten en plichten van franchisegever en

Franchisenemer zijn vastgelegd in een franchiseovereenkomst. Bufkes stelt een compleet ondernemingsconcept ter beschikking met alle knowhow. Het is een hechte vorm van samenwerking waarbij de efficiënte taakverdeling en de uniforme werkwijze en uitstraling de basis vormen. Bufkes is aangesloten bij de Nederlandse Franchise Vereniging. Dit is de overkoepelende belangenorganisatie van franchisegevers en franchisenemers in Nederland. De Bufkes overeenkomst is goedgekeurd volgens de Europese richtlijnen.

 

Voordelen

Als franchisenemer van Bufkes kun je je volledig focussen op gastvrijheid en verkoop. Wij zorgen voor volledige ondersteuning en begeleiding op het gebied van marketing en PR, innovaties en productontwikkeling, inkoop, presentaties, trainingen van personeel, hygiëne (HACCP), ICT, enzovoort. We zijn altijd op zoek naar enthousiaste, gedreven ondernemers die onze belofte delen. Goed ondernemerschap is essentieel! Wij geloven sterk in de kwaliteiten van lokaal ondernemerschap en het erkennen en herkennen van gasten. Door samen te werken kunnen we tot een nog beter resultaat komen. Ervaring en/of affiniteit met food en horeca is een must!

 

Investering

Iedereen die een onderneming start moet investeren. De totale investering om een Bufkes zaak te beginnen is mede afhankelijk van de grootte van het pand en de bouwkundige staat. Bufkes beschikt over een financieringsarrangement bij een Nederlandse Bank. De voorwaarde hiervoor is een minimale eigen inbreng van 30% van het totaal te investeren bedrag.

 

Franchisevergoeding

Om gebruik te mogen maken van de naam Bufkes, onze expertise en ondersteuning, betaalt de franchisenemer een vergoeding. Eenmalig wordt een entree fee berekend van €15.000 (exclusief btw). Daarnaast hanteren wij een omzet fee van 3% over de gerealiseerde omzet en een marketingbijdrage van maximaal 2%, eveneens over de gerealiseerde omzet.

 

Interesse?

Ben je enthousiast geworden en zie je jezelf staan in een eigen Bufkes vestiging of wil je meer weten over de franchisekansen? Ben jij die trotse ondernemer met een brok passie voor ons product, staat bij jou de gast op nummer 1 en vliegen bij jouw toekomstige vestiging de warme broodjes over de toonbank? Dan ben jij degene die wij zoeken! Neem contact met ons op. Wij bespreken graag samen met jou alle mogelijkheden.

 

 
Actief sinds: 1996
Contractduur: 5 jaar
Vereiste ervaring:

Horeca ervaring is gewenst.

Type samenwerking: Hard franchise
Aantal medewerkers: 4 FTE (gemiddeld)
Inkoop: Centraal  
Training en opleiding:

Training van Franchisenemers en medewerkers bij andere Bufkes locaties.

Entreegeld: 15.000,00
Omschrijving:
Gemiddelde totale investering: 175.000
Omschrijving:
Benodigd eigen vermogen: 50.000
Omschrijving:
Gemiddelde omzet per vestiging:
Omschrijving:

Afhankelijk van type winkel

Fee Omschrijving
Franchise fee 3 Procent

3% fee over de omzet, excl.btw

Marketing fee 2 Procent

2% marketingbijdrage over de omzet excl.btw

Lid NFV: Erkend lid
Lid BFF: Onbekend
Franchise keurmerk: Onbekend
Verzorgingsgebied: Aantal inwoners  
Eigen vestigingen: 1
Franchise vestigingen: 37
Totaal vestigingen: 38
Type vastgoed: Winkel
Type locatie: A1   A2  
Oppervlakte BVO: min. 10m2  

Interesse in Bufkes? Vraag direct online informatie aan bij deze franchiseformule!

Informatie aanvragen
  • Franchise
  • Food
  • Lunchroom