Forse toeloop nieuwe franchisenemers bij Koopplein

Datum: maart 11, 2013

Tegen de stroom in mag de formule Koopplein.nl zich verheugen in een grote toeloop aan nieuwe licentienemers. Sinds de jaarwisseling is er wekelijks een nieuwe exploitant bijgekomen. De reacties van licentienemers over de formule zijn enthousiast. “Binnen twee maanden heb ik mijn startinvestering al terugverdiend.”

Terwijl het aantal startende ondernemers sinds de tweede helft van 2011 afneemt (bron: ING), groeit Koopplein.nl. De formule, een keten van lokale handelsplaatsen op internet, biedt ondernemers de mogelijkheid om een eigen Koopplein te exploiteren in hun gemeente. Inwoners kunnen daarop gratis advertenties plaatsen en spullen verhandelen. De inkomsten zijn afkomstig van de lokale middenstand. Onder invloed van toenemende fraude en oplichting via landelijke marktplaatsen, stijgt de belangstelling voor de lokale handel op internet. Via Koopplein.nl hoeven kopers niet meer af te wachten of hun aankopen wel worden opgestuurd; ze kunnen het dichtbij huis ophalen.

Sinds de tweede helft van 2012 vertoont Koopplein.nl een flinke groei. Het aantal bezoekers en pageviews nam fors toe, evenals de belangstelling van (startende) ondernemers voor de formule. Eén van hen is Olav Dommerholt (42). Hij stapte op 1 januari jl. in als licentienemer van Koopplein Hardenberg en verdiende binnen twee maanden zijn startinvestering terug. “Koopplein biedt een geweldige formule om je eigen bedrijf te starten. Je hoeft relatief weinig te investeren, maar krijgt een goede verdienmogelijkheid”, vertelt Dommerholt. De geboren Hardenberger, die ook een makelaardij en een indoor-autowasstraat heeft, begon ruim voor de start van zijn Koopplein de lokale markt te bewerken. “Iedereen in mijn omgeving en in mijn netwerk heb ik over Koopplein.nl verteld. Ik heb een bus laten beletteren en banners geplaatst. Ook via Twitter en Facebook heb ik Koopplein Hardenberg gepromoot. Het loopt als een trein.” Volgens Dommerholt biedt het veel voordelen om aan te sluiten bij een licentieformule. “Het sprak mij aan dat je valt onder een goed werkende organisatie, maar wel de vrijheid houdt om zelf te ondernemen. Je wordt bij de start goed begeleid en krijgt ondersteuning waar nodig of wenselijk.” De werkwijze van Dommerholt blijkt succesvol. “In de twee maanden dat ik nu bezig ben, heb ik mijn startinvestering er al uit. Nu is het zaak om door te groeien en de bekendheid verder uit te bouwen.”

Nieuwe start

Hardenberg is niet de enige nieuwkomer bij Koopplein.nl dit jaar: sinds de jaarwisseling is er wekelijks een nieuwe licentienemer bijgekomen, die exclusiviteit heeft gekregen voor de exploitatie van het Koopplein in zijn of haar gemeente. Onze organisatie verwelkomde licentienemers in Muiden, Weesp, Wijdemeren, Zwolle, De Ronde Venen, Lansingerland, Hoorn, Tiel en Veghel.

Stap nu in!

Ook een eigen bedrijf starten? Twijfel niet langer en stap nu in bij Koopplein.nl! Lekker werken vanaf huis in je eigen omgeving. Zelf je werktijden bepalen, zonder langlopende contracten of hoge investeringen. Vraag meer informatie aan via bijgaand formuleprofiel.

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.