Formule Delhaize blijft uitbreiden

Datum: maart 12, 2013

In België wil supermarktformule Delhaize voor 2013 tot dertig nieuwe vestigingen op de markt zetten. Het is de bedoeling om de winkels voornamelijk als franchise te laten runnen.

“De klant vraagt meer nabijheid”, zei Pierre-Olivier Beckers tijdens de toelichting op de jaarcijfers van Delhaize. “Delhaize is een ‘goede stabiele burger’. We zijn echter niet succesvol qua prijsperceptie”. Reden voor Delhaize om in België actie te ondernemen. Het bedrijf zal in 2013 blijven focussen op de prijzen- en kostenstructuur en historische troeven zoals de huismerken, winkelervaring, versheid of het assortiment implementeren. De nieuwe winkels zullen van gemiddelde grootte zijn en zich in woongebieden vestigen, in plaats van de grote vestigingen aan de rand van de stad. Delhaize boekte in België een omzet van 4,9 miljard euro over 2012. Dat betekende een stijging met 1,6 procent ten opzichte van 2011. De bedrijfswinst echter viel met 14,8 procent terug tot 197 miljoen euro.

Bron: Denationalefranchisegids.nl
Link: http://www.denationalefranchisegids.nl/firstfranchise/Dinsdag_12_maart_2013.htm#delhaize 

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWSGratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.