Foodtruck Mama Mascha gaat uitbreiden met een franchiseformule

Datum: januari 20, 2013

Foodtruck Mama Mascha is een mobiele kookstudio gericht op lekker, gezond en eenvoudig eten. De missie van Foodtruck Mama Mascha is om mensen enthousiast te maken om meer zelf te koken, zonder pakjes en zakjes en met meer groente en fruit.

Door de gasten te laten “spelen” met eten en kookworkshops aan te bieden met eenvoudige receptuur wil eigenaar Mascha Perquin-Sarneel een groot publiek inspireren. De ingrediënten die gebruikt worden zijn zo veel mogelijk biologische en/of uit de streek.

Food Truck Mama Mascha - FrontDe workshops worden gegeven in een kleine vrachtwagen omgebouwd tot een prachtige eetkeuken, voorzien van alle gemakken. De Truck kan naar iedere gewenste locatie rijden: de sportclub, het schoolplein, de kinderopvang, in de tuin of bij een bedrijf voor de deur. Foodtruck Mama Mascha is door iedereen in te huren voor opdrachten en organiseert ook zelf kookworkshops. Daarnaast staat de truck regelmatig op grote festivals.

Oprichter en eigenaar Mascha Perquin-Sarneel is zo tevreden over de voortgang van haar nog jonge bedrijf (2011) dat zij haar concept vanaf nu ook als franchise formule gaat aanbieden: “Er is grote behoefte aan eenvoudige recepten, waarmee mensen gezond en lekker kunnen koken. Veel mensen weten niet meer wat “gezond” is en veel ouders zijn zoekende. Kinderen hebben geen idee waar hun eten vandaan komt. Eten is best ingewikkeld geworden en als full time werkende moeder heb ik hetzelfde meegemaakt. Als je ’s avonds moe thuis komt wil je toch nog graag iets met vitamines op tafel zetten voor je kinderen, maar wel snel graag! En vooral belangrijk: je wilt niet horen: dat lust ik niet! Food Truck Mama Mascha - InterieurDat is voor mij de drijfveer geweest om Foodtruck Mama Mascha te starten en mijn carrière als bankdirecteur overboord te gooien. Voor mij begint het met het gebruiken van je gezond boeren verstand en dus met eenvoudig koken met meer verse groente en fruit. Ik geef in de truck tips en recepten die mijn gasten daarna zelf klaarmaken. Ik krijg veel enthousiaste reacties en hoop mensen te kunnen inspireren om zelf lekker aan de slag te gaan. Ik ben zelf niet zo’n knutselaar met mijn kids, maar ik kan wel goed knutselen met eten!”

Doel van Foodtruck Mama Mascha is om een landelijk dekkend netwerk te krijgen en in iedere regio dus een truck te laten rijden. De franchise formule is inmiddels klaar en nu is men op zoek naar franchisenemers. De wens is om in 2013 te starten met 2 extra trucks.

Bron: Mama Mascha

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.