Expert geen ‘hard franchise’

Datum: maart 5, 2013

De afgelopen twee jaar heeft franchiseorganisatie Expert Groep gewerkt aan een opleidingshuis. Het bijbehorende ’train de trainer’ programma heeft de structuur van een workshop gekregen en is voornamelijk door de franchisenemers ontwikkeld.Winkel van Expert

Het komt niet vaak voor dat franchisenemers aandeelhouders zijn van de franchisegevende organisatie, maar bij Expert is dat wel het geval. Algemeen directeur Gabri Martèl geeft dan ook geen voorkeur aan de term ‘hard franchise’, want dat wekt de suggestie dat franchisenemers geen inspraak hebben. Naast de vakinhoudelijke kennis (zoals productinformatie) wat in het programma aan bod komt, wordt ook uitgebreid stil gestaan bij service en dienstverlening. In de huidige markt vinden veel retailers een zesje voor service prima. “Wil je in deze tijd echter excelleren, moet je voor een tien gaan”, vertelt Martèl. Daarnaast richt Expert zich ook op voorraadoptimalisatie, cijfers en kosten. Dit is voor het bedrijf interessanter dan concurreren op prijs- of productniveau, want elke elektronicaketen doet al aan deals.

Bron: Denationalefranchisegids.nl
Link: http://www.denationalefranchisegids.nl/firstfranchise/Dinsdag_5_maart_2013.htm#expert

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.