Engels taalonderwijs voor kinderen blijkt gat in de markt

Datum: oktober 7, 2013

Kinderen leren een vreemde taal op dezelfde manier als hun moedertaal en ouders beginnen de voordelen hiervan steeds vaker te erkennen. In Nederland groeit het aanbod van vreemde talen in het basisonderwijs, maar dit gaat nog erg langzaam, volgens Tara Ubachs van Bilingual Kids. “Ouders vinden het belangrijk dat hun kinderen voorbereid zijn op de internationaliserende omgeving. Daarnaast wordt kinderopvang steeds duurder en zoeken ouders naar plekken waar zij hun kinderen wat extra’s kunnen bieden. Met Engels taalonderwijs springen wij hier goed op in,” aldus Ubachs. 

In 2006 ging Ubachs van start met Bilingual Kids. Al snel bleek er veel animo te zijn voor de Engelse taallessen die zij aanbiedt aan kinderen vanaf vier jaar. Zeven jaar later en inmiddels met drie franchisenemers is zij van plan om haar concept over heel Nederland uit te rollen. “Hiervoor is wel mankracht nodig. Met nieuwe franchisenemers kunnen we straks alle regio’s in Nederland bedienen.” 

Bilingual Kids ontwikkelt zorgvuldig haar eigen lesmateriaal. Door taal en creativiteit te combineren sluit het materiaal perfect aan bij de diverse leerstijlen van kinderen. Het taalinstituut heeft door deze aanpak een unieke positie op de markt. Tara Ubachs: “Door de combinatie van de Engelse taal met een creatief vak zoals kunst of muziek leren kinderen vanaf jonge leeftijd op een intensieve manier een tweede taal. Onze aanpak en lesmethodes zijn altijd up-to-date.” 

In de afgelopen jaren groeide de animo voor Engelse taallessen gericht op jonge kinderen. Afhankelijk van de behoeften van de klant biedt Bilingual Kids een passend leerplan: op groepsniveau en in privésituaties. Lessen vinden bijvoorbeeld plaats in opdracht van scholen, in kleine klassen buiten schooltijd en één-op-één wanneer een gezin zich opmaakt voor vertrek naar het buitenland. De docenten zijn altijd native of near native speakers. 

Ubachs verwacht van een franchisenemer dat hij of zij affiniteit heeft met het concept van Bilingual Kids en dat ook met passie kan uitdragen. “Wij geloven dat mensen zich goed kunnen ontwikkelen in een tweede taal als zij daar op jonge leeftijd op een ongedwongen manier mee in aanraking komen.” Een franchisenemer die zich in deze visie herkent kan met ondersteuning van Bilingual Kids zijn eigen vestiging opbouwen en dat verder uitdragen in Nederland. 

Bilingual Kids helpt bij de start van de onderneming zodat de franchisenemer snel een goede fundatie kan opbouwen en lessen kan aanbieden. De organisatie zorgt bijvoorbeeld voor landelijke promotie en heeft een aantrekkelijke en goed vindbare website. De franchisenemer kan hier zelf ook gebruik van maken met zijn eigen pagina voor de regio. Andere faciliteiten omvatten ondermeer het gebruik van het eigen lesmateriaal, een landelijke database van docenten en een administratiestructuur en incassosysteem voor een soepele administratie en facturatie. 

De franchisenemer heeft aan Bilingual Kids een sterke en vernieuwende organisatie achter zich staan en is tegelijkertijd een ondernemer die verantwoordelijk is voor zijn eigen vestiging. Hij of zij moet daarom goed kunnen communiceren en een doelgerichte houding hebben om een hechte klantenkring in de regio te verwerven en te onderhouden. Daarnaast is het van belang dat de franchisenemer voor specifieke marketing in zijn regio zorgt en de kwaliteit van de docenten en lessen waarborgt. 

Nieuwsgierig hoe jij kan ondernemen bij Bilingual Kids? Neem contact op via het online informatie aanvraagformulier op deze website (zie hieronder).

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWSGratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.