ElectronicPartner integreert webshop in lokale sites

Datum: oktober 23, 2012

Zelfstandige ondernemers van de EP:Formule van ElectronicPartner kunnen sinds kort op hun eigen site een webshop voeren, die wordt gevoed door de overkoepelende formulewebshop www.ep.nl. De webshop kan worden aangevuld met eigen lokale acties. Om dit mogelijk te maken, stelt de retailorganisatie voor haar aangesloten leden geavanceerde lokale sites op. Vooruitstrevend in de (franchise) consumentenelektronicabranche, waar meestal wordt volstaan met een winkelprofielpagina op de hoofdsite.

Met de ledensites biedt ElectronicPartner grote en kleine ondernemers de kans een volledig gevulde eigen website met webshop te voeren zonder hier veel tijd of geld aan kwijt te zijn. Volgens Evert C. Meeuwissen, Algemeen Directeur van ElectronicPartner past de opzet van de ledensites goed in de filosofie van ElectronicPartner, die de zelfstandige ondernemer centraal stelt. Offline, maar ook online. Meeuwissen: Onze kracht ligt in de lokale bekendheid van de ondernemer. Klanten van een ondernemer gaan specifiek naar de website van de lokale ondernemer. Als ondernemer wil je ook die klant de mogelijkheid bieden om online te kopen. Maar dan wel bij jouw winkel, in je eigen online omgeving, afgestemd op je eigen winkel, met je eigen informatie en acties. Zodat de klant ook online duidelijk bij jou als lokale ondernemer koopt. Dat is immers de persoon die hij kent en vertrouwt.” Zelf een webshop opzetten en bijhouden is voor de ondernemer niet uitvoerbaar. Doordat de webshop op de ledensite van de ondernemer automatisch wordt gevoed door www.ep.nl, kan hij dit wel. De online koper die geen binding heeft met een lokale EP:Ondernemer kan gebruik maken van de formule webshop www.ep.nl. Meeuwissen: “Op deze manier voorzien we in de behoefte van de nationale en lokale online shopper en vullen ook hier on- en offline elkaar perfect aan. De ledensites zorgen daarnaast voor een uniforme profilering van de formule. Dit komt de bekendheid en merkbeleving van onze formule alleen maar ten goede.” Inmiddels hebben ruim 60% leden een aan www.ep.nl gekoppelde ledensite.

Lokale elementen
De ledensite bevat vrijwel dezelfde acties als op www.ep.nl, maar er is veel ruimte voor lokale elementen. Zo kan de ondernemer banners opnemen met eigen diensten en acties, is er ruimte voor een link naar eigen social media en zijn er menupunten toegevoegd waarin de ondernemer zich uitgebreider kan presenteren. De klant kan vanaf de ledensite direct online bestellen. Het besteltraject is volledig uit naam van de lokale ondernemer. De klant hoeft bij een bestelling op de ledensite dan ook niet de winkel van zijn keuze te selecteren zoals bij de formulesite www.ep.nl wel het geval is. De lokale ondernemer is automatisch leverancier van de bestelling. Meeuwissen: ‘Ons doel is alle EP:Ondernemers via de ledensites te profileren. Voor de ondernemers zonder site is er met deze opzet bovendien geen enkel obstakel meer om een eigen website te voeren.”

Over ElectronicPartner
ElectronicPartner Nederland B.V. is met circa 550 aangesloten winkels in Nederland en circa 5.000 winkels in Europa een toonaangevende organisatie voor de consumenten- en huishoud elektronicabranche. Naast onder eigen naam opererende detaillisten, bestaat ElectronicPartner uit de formules EP:, Elektro Specialist, ServicePartner en Perfekt. ElectronicPartner levert de aangesloten zelfstandige detaillisten diensten op het gebied van inkoop, financiën, distributie, (online) marketing, opleiding en training, automatisering en marktonderzoek.

Voorbeelden van ledensites zijn onder andere:

www.ep.nl/epmensonides
www.ep.nl/eptol
www.ep.nl/epnijverdal 

Bron: Electronic Partner

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.