Einde C1000 prima voor marges supers

Datum: augustus 7, 2012

De recente overname van C1000 door Jumbo is goed voor de marges van supermarkten. Dit stelt ABN Amro in zijn onlangs verschenen Sectorupdate Supermarkten. Door de overname verdwijnt de grootste actiesupermarkt van Nederland en neemt zo de promotiedruk op andere ketens op termijn af. Volgens de analisten zal met name het verkopen tegen extreem negatieve marges niet langer noodzakelijk zijn.

Een ander positief effect is dat de marge op A-merken stabieler zal worden. Hierdoor kan de prijs lager gehouden worden als een tegemoetkoming is voor de consument. De gunstige marges zullen niet meteen effect sorteren. De analisten verwachten eerst een slag om de C1000-klant via bijvoorbeeld vaste lage prijs-acties of bulkacties.

Bron: Denationalefranchisegids.nl
Link: http://www.denationalefranchisegids.nl/firstfranchise/Dinsdag_7_augustus_2012.htm#c1000_franchise

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.