Eigen Huis Schilder helpt ZZP-schilder

Datum: juni 27, 2012

De ‘verborgen werkloosheid’ onder ZZP’ers in de bouw  is enorm en met name veel schilders die in de recessie hun eigen bedrijf zijn gestart, moeten het doen met een inkomen onder de armoedegrens. Ingeteerd op hun spaargeld, kunnen ze nergens aankloppen. Banken zijn niet bereid nog één eurocent in de bouw te investeren. Hulp van collega’s is er niet omdat deze inmiddels de directe concurrent zijn. De enige uitweg lijkt om bij de verfgroothandel aan te kloppen voor advies én krediet.

Trimetal  Bouwverven, onderdeel van AkzoNobel en verfgroothandel Bevela hebben samen met Eigen Huis Schilder de handen ineengeslagen om als eerste in Nederland deze groep ZZP’ers daadwerkelijk te helpen. Schilders die tegen problemen in hun bedrijfsvoering aanlopen, kunnen gratis gebruik maken van de adviezen van  Eigen Huis Schilder die een scan van de onderneming maakt, deze analyseert en vervolgens een bedrijfsadvies op maat geeft.  Het is aan de ondernemer of hij ingaat op de voorstellen. Hij kan de adviezen zelf uitvoeren of zich aansluiten bij Eigen Huis Schilder. Hij wordt dan begeleid met zijn administratie, marketing, calculatie, werving en werkaanbod. De  rompslomp  wordt  hem uit handen genomen zodat hij zich weer volledig op werk en ondernemen kan concentreren.

De drie partners constateren dat schilders die in de recessie hun eigen bedrijf zijn gestart, problemen kennen. Vaak heeft de  ex-werkgever, die de bui zag aankomen, hen geadviseerd voor zichzelf te beginnen en beloofd voor werk te zorgen. Een belofte die niet wordt nagekomen wanneer het werk opdroogt. Na een winter zonder werk zijn er geen financiële reserves en een garagerekening, een tank diesel  of een BTW-betaling betekent  een onoverbrugbaar probleem. Ook de rekening van de verfgroothandel blijft openstaan. Technisch is de onderneming al failliet en het wachten is wie de stekker eruit trekt.

Eigen Huis Schilder signaleert dat het vaak om vakbekwame schilders gaat  die echter het probleem hebben dat niemand hen ondernemersvaardigheden heeft bijgebracht.  Zij hebben zich laten inschrijven bij de Kamer van Koophandel en zijn zonder enige voorbereiding gestart.  Er is geen enkele  financiële buffer. Deze groep wordt veelal  ingehuurd  door bedrijven en is daarmee vaak afhankelijk van slechts een opdrachtgever. Ze hebben nooit geleerd om zelfstandig opdrachten van particulieren binnen te halen. In de particuliere doelgroep van 40+  en tweeverdieners liggen er kansen. Deze huizenbezitters  zijn bereid voor een goede kwaliteit/prijsverhouding te betalen. Dat is een kwestie van gerichte marketing. Eigen Huis Schilder begeleidt de ondernemer die zich aansluit een-op-een.  Deelnemers kunnen gebruikmaken  van de faciliteiten van Eigen Huis Schilderplan, o.a.  meerjarige schilderabonnementen voor particulieren en Verenigingen van Eigenaars. Er zijn enige duizenden van die abonnementen waaraan de ZZP’er binnen Eigen Huis Schilder kan meedoen.

Blijft natuurlijk dat de toekomstplannen nog zo aantrekkelijk kunnen lijken, de actuele financiële positie van de ondernemer kan dat doorkruisen. Voor de relatief kleinere bedragen van enige duizenden euro’s schuld wordt  een oplossing geboden via de Microkrediet-constructie van Prinses Maxima. Voorwaarde is  dat er een ondernemersplan onder ligt dat perspectief biedt om met de ondersteuning van deze experts voortaan succesvol te gaan ondernemen.

In de 8 Bevela-vestigingen in het midden van het land is een pilot gestart.  De verwachting van Trimetal is dat andere groothandels uit het Trimetal distributienetwerk  snel bij het initiatief zullen aansluiten zodat er een landelijke dekking is. De partners zijn het erover eens dat dit initiatief een concrete stap is om vakbekwame schilders te helpen om succesvol te gaan ondernemen. Niet praten maar mouwen omhoog en helpen!

Bron: Eigen Huis Schilder

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.