Duurzaamheidscertificering voor Stomerij Cristal Cleaning in Raamsdonksveer

Datum: maart 26, 2012

Cristal Cleaning Raamsdonksveer, Maurice Pelzer, heeft op zaterdag 24 maart als eerste stomerij in Nederland het “Certificaat Duurzame Textielreiniger” ontvangen. Pelzer ontving deze uit de handen van Netex voorzitter Tom Goutier tijdens de door Netex georganiseerde Worksopdag bij BKS in Tiel. Het certificaat geeft aan dat Cristal Cleaning in Raamsdonksveer duurzame en veilige reinigingsprocessen gebruikt en garant staat voor een goede omgang met het milieu. Het certificaat is een toevoeging aan het Kwaliteitscertificaat van NETEX, dat als voorwaarde geldt voor het behalen van het duurzaamheidscertificaat. Alle stomerijen die aangesloten zijn bij NETEX worden jaarlijks door auditoren gecontroleerd op de toepassing van kwaliteit en duurzame textielreiniging in de stomerij. Cristal Cleaning in Raamsdonksveer is aangesloten bij de landelijke franchise organisatie met meer dan 20 stomerijen.

E-Dryclean training
Maurice Pelzer ontvangt het “Certificaat Duurzame Textielreiniger” uit handen van NETEX voorzitter Tom Goutier.Het prestigieuze certificaat “Duurzame Textielreiniger” kan door stomerijen behaald worden door een succesvolle afronding van het online E-Dryclean trainingsprogramma gericht op duurzaamheid. Deze online training voor professionele textielreinigers die sturing geeft aan een duurzame omgang met reinigingsprocessen en –middelen komt voort uit een internationale duurzaamheids-standaard ontwikkeld door internationale koepelorganisatie CINET die wereldwijd is geaccepteerd door internationale vakmensen.

NETEX
De Nederlandse vereniging van Textielreinigers (Netex) is de brancheorganisatie voor stomerijen waarbij zeker 60% van de Nederlandse stomerijen is aangesloten. Dit komt neer op zo’n 350 vestigingen door heel Nederland. De vereniging heeft als doel de kwaliteit van de dienstverlening van de aangesloten leden te bevorderen. Netex neemt dan ook regelmatig initiatief tot onderzoeken om de kwaliteit van de processen te blijven verbeteren.

Bron: Nederlandse Vereniging van Textielreinigers – NETEX

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.