Duizend restaurants Burger King in China

Datum: juni 18, 2012

De expansieplannen van restaurantformule Burger King om in China de komende vijf tot zeven jaar duizend restaurants te gaan openen, is de grootste operatie in de bijna zestig jarige historie van de formule. Dit meldt Out of Home Shops. De uitbreiding van Burger King in China valt samen met de wereldwijde groeistrategie van het bedrijf.

Zo sloot Burger King begin juni een joint-venture in Rusland om ook hier de komende jaren een paar honderd restaurants te gaan openen. Eind vorig jaar is Burger King ook in Brazilië gestart met een groteske uitbreidingsoperatie. In dit zich economisch snel ontwikkelende land wil BK de komende jaren eveneens meerdere honderden restaurants openen. Met de expansie in China gaat Burger King nadrukkelijk de strijd aan met concurrent McDonald’s dat in het Aziatische land ruim 1400 restaurants exploiteert.

Bron: Denationalefranchisegids.nl
Link: http://www.denationalefranchisegids.nl/firstfranchise/Dinsdag_19_juni_2012.htm#burgerking_china 

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.