Domica Nederland lid van VBO makelaar

Datum: maart 13, 2015

Domica Nederland is recent met 14 vestigingen lid geworden van de sectie Huur/Verhuur van VBO Makelaar. Binnen afzienbare tijd verwacht Domica met alle vestigingen lid te worden van de brancheorganisatie die in 2013 een aparte sectie Huur/verhuur heeft opgericht. Zodra de overige vestigingen het scholingstraject met succes hebben afgerond, worden ook zij lid van de sectie Huur/Verhuur. Franchiseorganisatie Domica is specialist op het gebied van huur en verhuur van onroerend goed. Via het lidmaatschap conformeert Domica Nederland zich aan de voorwaarden die VBO Makelaar aan haar leden stelt.

Huren is hot! Veel young professionals kunnen met de strenge eisen van tegenwoordig moeilijk een hypotheek krijgen en gaan huren. Ook de hoge mobiliteit op de arbeidsmarkt noopt tot een flexibele woonsituatie en een huurwoning Wim Balkenende, algemeen directeur Domica Nederland: “Schaarste in de woningmarkt neemt weer toe. Juist dan is het belangrijk dat verhuurbemiddelaars zich conformeren aan correcte gedragsregels om zodat de huurder en verhuurder op correcte wijze worden bediend. Transparantie is daarbij van groot belang: via het lidmaatschap van VBO Makelaar willen wij ons onderscheiden van andere bemiddelaars die het nog steeds niet zo nauw nemen met de regels, maar toch door bepaalde verhuurders voor bemiddeling worden ingehuurd.“

Brancheorganisatie VBO Makelaar richtte in 2013 een aparte sectie Huur/verhuur op voor verhuurbemiddelaars die professioneel en integer met hun vak willen omgaan. Door regulering van het (ver)huurproces, kennisoverdracht en kwaliteitsborging wil VBO Makelaar een actieve bijdrage leveren aan een goed functionerende (ver)huurmarkt. Hans van der Ploeg, directeur VBO Makelaar: “Iedereen mag zich verhuurbemiddelaar noemen maar niet iedereen kan lid worden van de sectie Huur/verhuur. Eerst moet men een entreetoets afleggen. Er moet voldoende kennis zijn over de huurmarkt en het huurproces. Daarna volgt een audit van vijf verhuurdossiers. Mocht dat niet voldoende zijn, dan moet de opleiding Huur/Verhuur worden gevolgd.

Domica heeft bewust gekozen voor brancheorganisatie VBO Makelaar; de nieuwe leden moeten een hoge servicegraad bieden en transparant zijn over de werkzaamheden en de kosten. Zo mogen er geen dubbele bemiddelingskosten worden gerekend. De leden werken volgens de Algemene Consumentenvoorwaarden en de VBO Beroeps- en gedragscode. Daarnaast is het belangrijk dat zij over een Beroepsaansprakelijkheidsverzekering en Verklaring van goed gedrag beschikken. Door al die eisen fungeert het lidmaatschap als een soort keurmerk. Wij willen onderdeel zijn van dit keurmerk, aldus Balkenende.”

Wim Balkenende: “Onze Domica ondernemers beschikken over lokale kennis van de markt. Door de samenwerking met VBO Makelaar kunnen zij hun netwerk en kennis van de huurmarkt verder vergroten. Door de plaatsing van de Domica huurwoningen op Funda en de website van VBO Makelaar kunnen huurders snel een geschikte huurwoning vinden. Bovendien kunnen wij hierdoor ook sneller een geschikte huurder voor onze verhuurders aandragen, waardoor leegstand voor de verhuurders wordt geminimaliseerd. Door de zorgvuldige screening van onze kandidaat-huurders via de verplichte VBO Huurcheck, kunnen de Domica kantoren de verhuurders compleet ontzorgen.”

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWSGratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.