Deel Pour Vous sluit zich aan bij Douglas

Datum: oktober 23, 2012

Veertig ondernemers van parfumerieformule Pour Vous gaan zich vanaf 1 januari gefaseerd aansluiten bij Douglas, meldt RetailNews. De parfumerieketen die tot nu toe alleen eigen winkels kent, is bezig met het opzetten van een franchiseorganisatie. In het eerste jaar is de nieuwe franchiseformule exclusief voor de Pour Vous-ondernemers. Daarna zijn ook andere zelfstandig detaillisten welkom. Pour Vous nam het initiatief voor de samenwerking. “We moeten inspelen op de veranderingen in de markt. De omzet en marges gaan in deze tijd van crisis omlaag. Het gaat heus nog wel goed, maar wij willen problemen voorkomen en de continuïteit van de zelfstandig parfumerie-ondernemers waarborgen”, verklaart algemeen directeur Paulien Ruiter. Zij gaat Douglas ondersteunen als adviseur en het integratieproces tussen beide formules begeleiden.

Willem Duthler, managing director van Douglas, erkent dat Pour Vous een sterke partner nodig had. Voor de marktleider is de samenwerking bovendien lucratief doordat het marktaandeel wordt vergroot. “We kunnen door deze stap de parfumerie- en persoonlijke verzorgingsmarkt verder penetreren en veel sneller groeien.” Douglas opende vorige week de 92e vestiging.

De 40 Pour Vous-ondernemers die overstappen, krijgen vanaf januari de naam Douglas op de gevel. Douglas organiseert en begeleidt de franchisewinkels op het gebied van winkelformule, assortiment, logistiek, marketing en IT. De overige 40 van de 80 huidige Pour Vous-winkels gaan zich waarschijnlijk aansluiten bij retailorganisatie FACO, eigenaar van de formule D.I.O.. Ruiter verwacht de gesprekken met die drogisterijketen half november af te ronden. “De overige 40 zelfstandig ondernemers hebben vaak al gecombineerde winkels met een drogisterij- en een parfumerie-aanbod. Daar wringt de schoen wat betreft een samenwerking met Douglas.”

Bron: Franchiseplus.nl
Link: http://franchiseplus.nl/nieuws/Deel-Pour-Vous-sluit-zich-aan-bij-Douglas.html

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.