Coop slaat slag met overname 54 supermarkten

Datum: mei 2, 2012

Coop heeft met de directie van Jumbo Supermarkten vorige week overeenstemming bereikt over de (voorgenomen) aankoop van 54 supermarkten en het C1000 distributiecentrum in Gieten. Door de overname komt de teller van Coop op 266 supermarkten te staan, met een gezamenlijke consumentenomzet van ruim € 1,1 miljard. Over de overnameprijs doen partijen geen nadere mededelingen. Fred Bosch, algemeen directeur Coop Supermarkten: “We zijn uitermate verheugd met deze overname. Het is een buitenkans en vormt een nieuwe mijlpaal voor Coop. Hiermee breekt Coop door de omzetgrens van één miljard euro. Het zorgt bovendien voor een belangrijke verdichting van onze landelijke dekking en sluit naadloos aan bij onze jarenlange, zorgvuldig uitgevoerde, opmars: onze consumentenomzet verviervoudigde zich eerder al in de afgelopen 10 jaar.”

Er wordt geruime tijd uitgetrokken om het omzetten van de supermarkten en het distributiecentrum naar Coop zorgvuldig te laten verlopen. De transactie wordt binnenkort gemeld bij de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa). De Coop ondernemingsraad heeft inmiddels positief advies uitgebracht. Coop heeft ruim 210 supermarkten onder de vlag van CoopCompact, Coop en Supercoop, waarvan 40% als eigen vestigingen en 60% door franchisenemers worden gerund. In 2011 behaalde Coop een consumentenomzet van € 0,9 miljard.

Bron: Franchiseplus
Link: http://franchiseplus.nl/nieuws/Coop-slaat-slag-met-overname-54-supermarkten.html 

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWSGratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.