Consumentenbond adviseert verkopen via Koopplein.nl

Datum: oktober 8, 2012

De consument is Marktplaatsmoe. Dat constateert de redactie van Miss Perfect in een artikel over het verkopen van tweedehands goederen. Volgens het nieuwe consumententijdschrift is Koopplein.nl een uitstekend alternatief om in je eigen omgeving spullen te verkopen. En dan ook nog op een duurzame manier die hergebruik stimuleert.

Deze maand verscheen een nieuwe uitgave van de Consumentenbond: Miss Perfect (www.missperfect.nl). Dit maandelijkse magazine, powered by de Consumentenbond, richt zich op maatschappijkritische vrouwen die welbewust door het leven gaan. Net als in de Consumentengids worden artikelen en diensten getest en worden goede alternatieven geadviseerd. De redactie van Miss Perfect constateerde dat particuliere verkopers op Marktplaats.nl binnen de kortste keren hun advertentie zien wegzakken door advertenties van commerciële adverteerders. Daardoor is de kans op het verkopen van tweedehands spullen via Marktplaats fors kleiner geworden. In het artikel worden diverse alternatieven geboden. Koopplein.nl en Buurtlink.nl worden aangeraden voor de verkoop via internet.

(…) Dankzij handelsites die zich inzetten voor duurzaamheid en hergebruik, kun je je overtollige huisraad via het web verkopen aan mensen uit de regio. Liefhebbers kunnen gemakkelijk langskomen (….) Aldus een passage uit het artikel. De redactie constateert dat adverteren via Koopplein.nl voor particulieren gratis is en de duurzaamheid vergroot. Bovendien zijn de zakelijke advertenties goed te onderscheiden van de particuliere advertenties, zodat de bezoeker een compleet aanbod krijgt, maar wel weet uit welke hoek de aanbieder komt.

Veel belangstelling
De positieve kritieken in Miss Perfect hebben ook geleid tot een toename in de informatieaanvragen door potentiële licentienemers. Diverse (startende) ondernemers willen weten wat er bij komt kijken om zelf een Koopplein te exploiteren. Om dat helder uit te leggen heeft de centrale organisatie een korte informatiefilm. Die geeft geïnteresseerden een goed beeld van de werkzaamheden en mogelijkheden. Licentienemers van Koopplein.nl werken zelfstandig vanuit huis en bepalen zelf hun werktijden. Geïnteresseerden kunnen instappen zonder hoge investeringen of langdurige contracten.

KiKa
De KiKa-actie van Koopplein.nl loopt nog door. De organisatie roept haar gebruikers op om een donatie te doen voor KiKa. Elke euro die zij doneren*, verdubbelt Koopplein.nl. Giften kunnen worden overgemaakt op ING rekeningnummer 65.28.42.712 t.n.v. Koopplein.nl BV o.v.v. KiKa 2012. Deze actie is ook terug te vinden op de website van KiKa.

* met een maximum van €1500,-

Bron: Koopplein.nl

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.