Capital Consulting slaat brug tussen vraag en aanbod van kapitaal

Datum: november 21, 2013

Als ondernemer heeft u de behoefte om te investeren en te groeien. Een goede strategie is daarbij belangrijk en voldoende kapitaal onontbeerlijk. Nu de bancaire financieringsmogelijkheden beperkter zijn geworden, mede door strengere kapitaaleisen, zult u voor het realiseren van uw ambities steeds vaker (ook) een beroep moeten doen andere financieringsbronnen.

Voor bedrijven die willen groeien is private equity het beste alternatief op of de beste aanvulling voor bankfinanciering. Door de inzet van private equity te combineren met onze kennis van bedrijven bieden wij de oplossing waarmee u uw groeiambities kunt realiseren. Net als u zijn verstrekkers van private equity gericht op waardecreatie op de langere termijn.

De groei van uw bedrijf staat centraal

Net als u zijn verstrekkers van private equity gericht op waardecreatie op de langere termijn. Met Capital Consulting brengen wij de mogelijkheden voor waardecreatie binnen uw bedrijf in kaart. U krijgt inzicht in de belangrijkste waardedrijvers, de korte termijn verbetermogelijkheden en de strategische opties voor groei van uw bedrijf. Met dit inzicht kunnen wij u vervolgens toegang bieden tot ons netwerk van gerenommeerde investeerders die onze visie delen op groei, lange termijn commitment en good governance. De kracht van onze aanpak is dat zowel u als de investeerders weten wat uw waardepotentieel is én hoe dit potentieel kan worden benut. Wij maken onze beloning mede afhankelijk van het resultaat dat u bereikt met onze inzet. Hiermee onderstrepen wij ons vertrouwen in uw potentieel.

Bedrijven die wij toegang kunnen bieden tot onze Capital Consulting en ons netwerk van investeerders voldoen aan de volgende criteria:

 • Bedrijven gericht op groei
 • Bereidheid om tijdelijk zeggenschap (deels) op te geven
 • Minimaal vijf jaar operationeel en met bewezen product of dienst en positieve kasstromen
 • Kapitaalbehoefte van minimaal € 1.000.000
 • Een winstgevende historie van in beginsel drie jaar
 • Omzet minimaal € 10 miljoen
 • Aantoonbare en sterke groeipotentie
 • Branches: agrofood, maakindustrie, zakelijke dienstverlening, groothandel en transport & logistiek

Veel voorkomende klantvragen

 • Investment check: is mijn business plan robuust genoeg? Welke bedrijfsaspecten zijn onderbelicht en verdienen nadere onderbouwing? Is mijn bedrijf voldoende interessant voor investeerders?
 • Business review: wat heb ik een investeerder eigenlijk te bieden? Wat zijn de belangrijkste waarde drijvers binnen mijn bedrijf? Wat is het waardepotentieel van mijn bedrijf en welke strategie geeft de beste kans op het benutten van dit potentieel?
 • Management & entrepreneurial review: wordt het management team in staat geacht de waardevermeerderende strategie uit te voeren? Met welke competenties en vaardigheden kunnen de ondernemerskwaliteiten van de directeur nog worden aangevuld?
 • Investeringsprocesbegeleiding: welke investeerder past het beste bij mijn profiel en ambities? hoe kom ik tot een optimale deal met de investeerder? wat is de waarde van mijn bedrijf en de prijs van mijn aandelen? Wat is de beste dealstructuur?
 • Waardecreatie en management: welke maatregelen moeten er nu genomen worden om het waardepotentieel te benutten, in welke volgorde en door wie en met welke middelen? Hoe kunnen wij de gerealiseerde waardecreatie meten en managen? Wat is de beste exit strategie waar wij ons op gaan richten?


Martijn Röfekamp, Managing consultant

Private equity firma’s zijn altijd op zoek naar goede bedrijven om in te investeren. Hun tijd en capaciteit zijn echter beperkt waardoor ze niet altijd in staat zijn om de potentie van goede bedrijven tijdig te onderkennen of voldoende op waarde te schatten. Goede bedrijven die investeerders willen aantrekken verhogen hun kansen aanzienlijk door potentiële investeerders een duidelijk inzicht te verschaffen in de mogelijkheden voor groei en waardecreatie, maar ook in de minder sterke punten van het bedrijf. Als bedrijf schiet je er niks mee op investeerders een gelikt verkoop memorandum aan te reiken waarin fatale gebreken van het bedrijf verborgen blijven en zaken mooier worden voorgesteld dan ze zijn. Een duidelijk inzicht in het waardepotentieel is waar het om draait; het is in uw belang, het belang van de investeerder en uiteindelijk ook in ons belang. Wij helpen ondernemers dit inzicht te verkrijgen en te verschaffen. Onze onafhankelijke en objectieve blik fungeert daarbij als een kwaliteitskeurmerk richting investeerders.

Meer weten of in contact komen?

M. (Martijn) Röfekamp

t. 030 291 6801
m. m.rofekamp@berenschot.nl 
i. http://www.berenschot.nl

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWSGratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.