Brownies&downieS opent in Leeuwarden

Datum: oktober 20, 2017

Brownies&downieS, een lunchconcept waar iedereen blij van wordt. Vanaf vandaag hopen we ook in Leeuwarden vele blije gezichten te kunnen creëren. De deuren van de lunchzaak gaan namelijk op vrijdag 20 oktober officieel open. 

Esther Reekers en Robin Alkema, de ondernemers achter Brownies&downieS Leeuwarden, tevens moeder en zoon, zijn al sinds juli 2016 bezig met de realisatie van hun droom: een lunchzaak waarin mensen met een beperking werken. Die zoektocht bracht hen al gauw bij Brownies&downieS, maar het vinden van het juiste pand ging met vallen en opstaan. Meerdere keren waren ze dichtbij en konden ze bijna starten, maar telkens kwam daar op het laatste moment wat tussen.

Uiteindelijk vonden ze het perfecte pand aan de Nieuwestad 1, voorheen ook wel bekend als de Vrouwenpoort. “Blijkbaar heeft het zo moeten zijn,” aldus Robin. “Het huidige pand voldoet perfect aan wat wij in ons wensenpakket hadden staan. En zelfs nog meer. We huren een bestaand horeca-pand waar al veel zaken aanwezig zijn, maar waar onze eigen smaak aan is toegevoegd.”  

De verbouwing en alle overige voorbereidingen zijn vlot verlopen. Robin: “We hebben een prettige samenwerking gehad met de gemeente, pandeigenaar, vrienden, familie en vele lokale partijen. We zijn iedereen dan ook dankbaar voor het mooie resultaat dat we alleen met hun hulp zo snel hebben kunnen neerzetten.”

Vanaf vandaag is het zover en het hele team heeft er ontzettend veel zin in. Esther: “Je wordt echt blij van dit concept. Dat komt natuurlijk door de bijzondere medewerkers. Je ziet bij andere locaties met hoeveel toewijding en plezier er gewerkt wordt. Gasten vinden het geweldig. Het eten is heerlijk, maar de bediening door mensen met een beperking maakt het plaatje compleet.” 


Over Brownies&downieS

Brownies&downieS opende haar eerste lunchzaak in 2010 in het Noord-Brabantse Veghel. Zeven jaar later is het lunchconcept met meer dan 43 vestigingen in alle windstreken van Nederland gevestigd. Bij Brownies&downieS wordt gekeken naar wat mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking wel in plaats van niet kunnen. Waar anderen stoppen gaat Brownies&downieS door, met als doel deze mensen verder te helpen in hun ontwikkeling. Dit gecombineerd met een kwalitatief hoogstaande lunch maakt van Brownies&downieS een bijzonder lunchcafé.

Vanaf vrijdag 20 oktober ben je welkom bij Brownies&downieS Leeuwarden voor lunch, diner, vergadering of gewoon een lekker bakje koffie met een brownie. 

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.