Biretco en Bico gaan strategische samenwerking aan

Datum: december 9, 2012

BIRETCO en BICO hebben de intentie uitgesproken om een strategische samenwerking met elkaar aan te gaan. Zowel BICO als BIRETCO zijn vele jaren actief in de fietsenbranche. De organisaties zijn vanuit hun oorspronkelijke uitgangspunten complementair, wat de basis heeft gelegd voor deze samenwerking. Naast het versterken van elkaars expertise, faciliteert deze samenwerking onder meer een ruimere infrastructuur voor het verzorgen van de inkoopactiviteiten van de aangesloten ondernemers. Door deze samenwerking verwachten BIRETCO en BICO de circa 1300 bij hen aangesloten ondernemers, nog beter en slagvaardiger te kunnen ondersteunen. In eerste instantie zal de focus binnen de samenwerking liggen op de activiteiten binnen de bestaande markten.

In de aanloop naar deze samenwerking hebben de organisaties veel aandacht besteed aan hun gezamenlijke visie. Vanuit deze samenwerking zullen beide partijen bij gezamenlijke activiteiten in nieuwe markten, onder de naam ‘BikesEurope’, hun krachten bundelen. De coördinatie hiervan zal dan vanuit Breda plaatsvinden.

Willem Veenstra, directeur BIRETCO, zegt: “Met de retail en marketing kennis van BIRETCO en goede logistieke infrastructuur van BICO is een mooiere win-win situatie mijns inziens niet denkbaar. Wij zullen gezamenlijk streven naar een zo optimaal mogelijke synergie in onze activiteiten, waarbij wij weinig aanleiding zien om ingrijpende veranderingen door te voeren. Een ‘one-fits-all’ benadering zou geen recht doen aan de specifieke wensen en eisen binnen de markten waarin wij actief zijn. Vanuit ons oogpunt bezien is het van belang om een gedifferentieerde strategie en overeenkomstige aanpak te hanteren.” BIRETCO bv is de retailorganisatie van de winkelformules Profile ‘de Fietsspecialist’ (Profile ‘der Fahrradspezialist’), Fietswereld en de inkoopcombinatie Biretco Buying Group.

Bron: Franchiseplus.nl
Link: http://www.franzine.nl/2012/49.html#biretco

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.