Bezoekersaantallen Koopplein.nl met ruim 60 procent gestegen

Datum: januari 9, 2013

Koopplein.nl heeft 2012 glansrijk afgesloten. Het aantal bezoekers steeg in het afgelopen jaar met ruim 60 procent tot bijna 12,7 miljoen. Het aantal pageviews nam eveneens fors toe. Ook voor 2013 zijn de prognoses goed en zullen zowel de bezoekersaantallen als het aantal geplaatste advertenties naar verwachting verder toenemen.

De populariteit van Koopplein.nl groeide flink; steeds meer gebruikers ontdekten het gemak van handelen via internet in de eigen omgeving, zonder risico op fraude en oplichting en zonder hoge verzendkosten of lange reistijden. Waar partijen als Markplaats en Speurders zich steeds meer richten op de verkoop van nieuwe artikelen door bedrijven, blijft op Koopplein.nl de handel in tweedehands goederen een prominente rol spelen. Bovendien is adverteren op Koopplein.nl gratis voor particulieren, ongeacht de gekozen rubriek of de waarde van de te verkopen goederen.

Die factoren droegen positief bij aan de groei van onze lokale handelsplaatsen. Evenals het feit dat zowel gebruikers als exploitanten van Koopplein.nl actief twitteren, waardoor Koopplein.nl regelmatig voorkomt in de Twitter Top 100 van trending topics (bron Twimmer.com) In 2011 bezochten ruim 7,8 miljoen mensen onze website, vorig jaar waren dat er ruim 12,7 miljoen.

Pageviews
Het aantal pageviews steeg met meer dan 10 procent. “Dat deze percentages zo uit elkaar lopen, heeft te maken met de betere vindbaarheid van advertenties op Koopplein.nl  in de zoekmachines. We krijgen nu veel meer gerichte bezoekers. Mensen die direct naar de rubriek of advertentie van hun keuze gaan”, licht algemeen-directeur Kees-Jaap van der Kooi toe. Inmiddels staan op Koopplein.nl zo’n 300.000 rubrieksadvertenties.

Groei
Naast de geprognosticeerde trendmatige groei, verwacht Van der Kooi een boost in de bezoekersaantallen door de introductie van nieuwe software in 2013. Die is naar verwachting in de tweede helft van dit jaar volledig operationeel. “Voor de gebruikers verandert er inhoudelijk niet zoveel, maar onze website wordt nog sneller en beter vindbaar.”

Licentienemers
Tientallen ondernemers tekenden afgelopen jaar een contract met Koopplein.nl voor de exploitatie van een eigen Koopplein in hun woonplaats of omgeving. Per gemeente wordt slechts één licentie verstrekt. Nieuwe licentienemers kunnen tegen aantrekkelijke condities (lage investering en beperkte periode) instappen om een eigen lokale handelsplaats te exploiteren.

In 2013 zijn de eerste gesprekken met potentiële kandidaten al gevoerd en zijn de eerste overeenkomsten reeds in voorbereiding. Via de informatiefilm op de website kunnen geïnteresseerde (startende) ondernemers in enkele minuten zien, wat het licentieschap van Koopplein.nl precies inhoudt.

Bron: Koopplein.nl

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.