Bandolera failliet verklaard

Datum: februari 5, 2013

De rechtbank in Rotterdam heeft modebedrijf Bandolera failliet verklaard, meldt Textilia. Onder het faillissement vallen de merken Bandolera, NTS en de winkels. De curatoren mr. J.P.M. Borsboom en mr. Chr. Groenewoud onderzoeken de mogelijkheden voor een doorstart. Volgens een woordvoerder van het modebedrijf blijven alle winkels van NTS en Bandolera voorlopig open en worden de collecties gewoon uitgeleverd. Bandolera NV werd ruim 20 jaar geleden opgericht door Jan Lems. Lems verkocht in 2008 het grootste deel van zijn aandelen aan de Belgische investeringsmaatschappij GIMV, dat in Nederland beter bekend staat als Halder. Sinds 2009 is ING eigenaar van het modebedrijf. Onder leiding van de bank draaide Bandolera de afgelopen jaren forse verliezen. Volgens Quotenet no teerde het bedrijf in 2009 een verlies van € 26 miljoen en in 2010 € 14 miljoen, bij een omzet van € 55 miljoen.

Bron: Denationalefranchisegids.nl
Link: http://franchiseplus.nl/nieuws/Bandolera-failliet-verklaard.html

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.