Albert Heijn ontwikkelt zich in Vlaanderen

Datum: juni 19, 2013

De ontwikkeling van de franchiseformule Albert Heijn in Vlaanderen verloopt zoals gepland en volgens de wensen van de groep die nu al uit 15 supermarkten bestaat. Bijna twee jaar geleden opende Albert Heijn zijn eerste vestiging in Brasschaat. Intussen zijn er vijftien winkels geopend, verspreid over Vlaanderen.

Rond 2016 moeten er 50 vestigingen zijn. Onlangs opende Albert Heijn een winkel in Bredene, de volgende komt er in Turnhout. Het is de bedoeling om in Vlaanderen een uitgebreid netwerk uit te bouwen. Brussel en Wallonië staan voorlopig nog niet op de planning. Alles op een tweetalige leest schoeien, is te complex.

De resultaten van de supermarkten overtreffen de verwachtingen. Albert Heijn is ook heel tevreden met de positieve reacties van de klanten. De franchiseformule, die voor de eerste keer in de studie van GFK aanwezig is, positioneert zich op de tweede plaats en kan trots beweren dat meer dan 10% van de Vlaamse bevolking er zijn/haar inkopen doet. Albert Heijn telt al meer dan 200.000 klanten die over een klantenkaart beschikken.

De internetsite ‘Bol.com’, die vorig jaar door Ahold werd overgenomen, begint nu ook met de thuislevering van aankopen bij Albert Heijn, met het idee om in de toekomst deze thuisleveringen aan te bieden in al hun 700 winkels.

De Nederlandse website van Albert Heijn (albert.nl) bedient inmiddels zo’n 67% van de Nederlandse huishoudens.

Bron: Franchise.be

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.