Administrateur realiseert financiering voor kantoor binnen 24 uur met Crowdfunding

Datum: oktober 26, 2013

Voor ondernemers is het in deze tijd niet altijd vanzelfsprekend om kredieten van de bank te krijgen. Vooral kleine ondernemers en starters ondervinden vaak problemen om via de gevestigde bankorde hun bedrijfsfinanciering rond te krijgen.

Pieter Kuenen uit Cuijk werkt al jarenlang in de accountancy en voelde de drive om als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan. Als jonge, startende ondernemer had hij zelf het geld niet beschikbaar voor de opstart van een eigen bedrijf en de banken waren niet bereid dit te financieren aangezien hij nog geen afgesloten boekjaren had. Hij besloot om via crowdfunding een poging te wagen om de financiering van de opstart te realiseren. Hij maakte een pakkende pitch en diende een aanvraag in op het crowdfundingplatform geldvoorelkaar.nl

Na screening op kredietwaardigheid werd akkoord gegeven en volgde de publicatie. Pieter Kuenen: “Ik hou van innovatie, efficiënt administreren en full service financiële dienstverlening voor klanten. In de franchiseorganisatie OAMKB – hetgeen staat voor Online Accountancy, Administratie en Advies voor het MKB – vond ik aansluiting op mijn visie over modern ondernemerschap. Bij die organisatie wilde ik horen als partner, maar ik kreeg geen medewerking van de banken om het te bewerkstelligen. Gelukkig zagen geldschieters via geldvoorelkaar.nl de mogelijkheden om voor elkaar het verschil te kunnen maken. Omdat mijn opleiding en de uitvoering van mijn beroep in het verlengde liggen van de financiële wereld, kon ik ook de zekerheid bieden dat het opgehaalde bedrag zo optimaal mogelijk zal worden ingezet en met groeipotentie terugverdiend. Op vrijdag 18 oktober werd de publicatie vrijgegeven en binnen 24 uur was het beoogde bedrag van € 25.000,- bij elkaar. Dat stelt mij in staat om op 1 november a.s. de deur van mijn administratiekantoor te openen”.

OAMKB is verheugd over de snelheid waarmee kredietverstrekkers via crowdfunding de financiering van de opstart en kantoorovernames voor haar partners verwezenlijkt. Financieringsaanvragen voor kandidaat-franchiseondernemers van OAMKB, zullen in de toekomst ook alleen nog maar via het kanaal crowdfunding worden gedaan. Deze innovatieve, interactieve en vooral efficiënte vorm van geld investeren en laten renderen past helemaal bij het online karakter van de organisatie.

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWSGratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.