Accor Hotels Nederland zet zich in voor de bescherming van kinderen

Datum: februari 22, 2012

Vandaag ondertekende Caro van Eekelen, algemeen directeur van Accor Hotels Nederland de Child Protection Code, een gedragscode ter bescherming van kinderen tegen seksuele uitbuiting in het toerisme. Hiermee bekrachtigt Accor Hotels Nederland zijn intentie om samen met kinderbeschermingsorganisatie ECPAT Nederland, de strijd aan te binden tegen seksuele uitbuiting in het toerisme, en zo op te komen voor de rechten van het kind. Accor Hotels is als internationale organisatie sinds 2001 lid van de Code en is sinds 2008 ook op bestuurlijk niveau vertegenwoordigd.

“Accor’s positie van marktleider in de wereldwijde hotelmarkt schept een grote maatschappelijke verantwoordelijkheid. De rechten van het kind nemen een centrale plaats in binnen het duurzaamheids-programma van Accor”, aldus Caro van Eekelen. Organisaties die de Child Protection Code ondertekenen dragen actief bij aan het vergroten van de bewustwording over kindersekstoerisme en roepen op om meldingen te maken bij www.meldkindersekstoerisme.nl. Celine Verheijen, Senior Stafmedewerker Sexuele Uitbuiting van kinderen ECPAT Nederland (links) en Caro van Eekelen, algemeen directeur Accor Hotels NederlandZij trainen hun personeel en informeren klanten en zakenpartners over de problematiek en bestrijden misstanden.
Naast Caro van Eekelen zette ook Celine Verheijen, van ECPAT Nederland, haar handtekening in Novotel Amsterdam City: “We zijn erg blij met de steun van Accor Hotels Nederland. Het tegengaan van seksuele uitbuiting van kinderen in het toerisme is een grote uitdaging. Samen met het internationale bedrijfsleven kunnen we het verschil maken.”
Bron: Accor Hotels Nederland
Foto: Christiaan Krop

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.