Accor Hotels breidt Nederlands ibis Styles-netwerk uit

Datum: juni 25, 2013

Accor Hotels Nederland heeft haar hotelnetwerk uitgebreid met het nieuwe ibis Styles Amsterdam Central Station. Het hotel is via een franchiseovereenkomst toegevoegd aan het Nederlandse Accor Hotels-netwerk dat nu uit 41 hotels bestaat.
 
Accor Hotels is voor de realisatie van het nieuwe ibis Styles hotel een franchiseovereenkomst aangegaan met Win Hotels, de eigenaar van het pand. Voorheen was in hetzelfde pand – gelegen aan de Amsterdamse Martelaarsgracht – Hotel Bellevue gevestigd dat 77 kamers telt. Dankzij de overeenkomst maakt het hotel nu onderdeel uit van de sterke ibis family portfolio, waardoor het hotel wereldwijd op de kaart wordt gezet.

Director Hotel Development Accor Hotels Nederland Rudolph Schöningh laat weten: “Wij werken hard aan de uitbreiding van het aantal hotels in het ibis-netwerk door het aangaan van franchiseovereenkomsten. Accor Hotels heeft de ambitie om via franchise- management en lease overeenkomsten het aantal Nederlandse hotels te laten groeien tot 74 hotels in 2017. Dankzij de samenwerking met Win Hotels mogen wij het 3e ibis Styles op een strategische centrumlocatie in onze hoofdstad aan onze portfolio toevoegen.” Chang Lin, van de WinHotelgroep, is blij met de samenwerking met Accor Hotels. Lin beschouwt vooral het loyalty-programma ‘Le Club Accor’als groot voordeel.

Ontbijtzaal nieuwe ibis Styles Amsterdam Central StationIn het kader van de zogeheten ‘asset light’-strategie zet Accor vooral in op groei via franchise- en, managementcontracten. De competenties die Accor heeft op het gebied van hotelmanagement worden hierbij ter beschikking gesteld aan ambitieuze ondernemers. 

Met deze franchiseovereenkomst sluit ibis Styles Amsterdam Central Station zich aan bij meer dan 1600 ibis hotels, verdeeld over meer dan 60 verschillende landen. De ibis-familie bestaat uit drie hotelmerken: ibis Hotels, ibis Styles en ibis budget, met 200 hotels in 18 landen, heeft een ambitieuze groeidoelstelling: het merk wil eind 2015 ruim 350 vestigingen in Europa realiseren.
 

')}

DELEN

ACTUEEL NIEUWS

Gratis E-book

Alles wat u moet weten over franchise

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien recente marktontwikkelingen eruit en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel.

E-book downloaden

Franchise nieuwsbrief

Wekelijks actueel nieuws uit de franchisebranche!

Nu aanmelden

De nieuwsbrief E-Zine wordt, naar keuze, dagelijks of wekelijks aan u toegezonden en bevat franchise opportunities, aangeboden vastgoed, vacatures, het meest actuele franchisenieuws, interviews, een agenda met franchise-gerelateerde beurzen en congressen, columns geschreven door franchisespecialisten en allerlei tips & adviezen.